Dressyr
15 september 2018 11:30
Ridsportplus

”Wellys” ägare siktar mot Tokyo: ”Det här är vår passion”

Ryttar-VMPatrik Kittel och Well Done har presenterat sig ordentligt för världspubliken. Och stoets ägare satsar vidare mot OS 2020 med svensken i sadeln på sin stjärna. "Vi är så glada att ha fått tag på en ryttare som Patrik," säger Francoise Trembley som har fött upp och äger "Welly" tillsammans med sin dotter Murien Dauphin.

”Wellys” ägare siktar mot Tokyo: ”Det här är vår passion”
Mor och dotter Francoise Trembley och Murien Dauphin har fött upp två hästar som går VM i dressyr och äger fortfarande den ena - Patrik Kittels nya stjärna Well Done De La Roche CMF. Foto: Annelie Frank

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

VM:s Grand Prix Special är precis avslutad. Francoise Trembley och hennes dotter Murien Dauphin står utanför huvudarenan och försöker förstå att deras häst Well Done De La Roche CMF (sto f 2008 e Furstentraum-Walt Disney), Welly”,  precis har kommit femma i klassen och slagit personligt rekord – igen.
– Detta hade vi aldrig kunnat tro innan vi åkte hit. Och det hade inte varit möjligt utan en sådan ryttare som Patrik, säger Francoise Trembley.

Vi har fått bud på henne, men det ingick i uppgörelsen med Patrik från början att det skulle bli en satsning mot Tokyo. Murien Dauphin.

De driver ett stuteri i Schweiz och har uppfödning i liten skala. På 18 år har det blivit 32 föl och två av dem är på VM.

Förutom ”Welly” är det hennes halvbror Dandy de la Roche CMF CH (val f 2005 e Dressage Royal-Walt Disney) som tävlas av Antonella Joannou, Schweiz. Ekipaget slutade på 68.820 procent i Grand Prix och gick inte vidare från lagtävlingen.
– Båda hästarna känner igen oss, de tittar upp och följer oss med blicken när vi kommer till stallet och ropar på dem, säger Francoise Trembley.

Snäll och energisk
Welly utmärkte sig redan som föl.
– Hon var så snäll och vänlig och rörde sig så bra, säger Murien Dauphin.
– Men hon var också så full av energi, alltid så energisk, säger Francoise Trembley.

Antonella Joannou började rida ”Welly” när stoet var drygt fem år, men det fungerade inte.
– ”Welly” var för skarp för henne helt enkelt. Det är en känslig häst, säger Maruien Dauphin.

Welldonefol
”Welly” som föl – full av energi men alltid snäll och vänlig.
Welldone2013ny.jpg
Well Done som 5-åring. Foto: Privat

Det tog sedan lite tid innan ”Welly” hamnade hos Patrik Kittel för ungefär två och ett halvt år sedan, innan dess tävlade hon ett tag av en fransk ryttare. Men det fungerade inte så som hennes ägare ville ha det.

Kittel sa ja direkt
– Jag ringde Patrik och frågade om han ville ta henne snabbt. Han sa direkt att han ville ta henne och satsa mot Tokyo 2020 och ta medalj med henne där, säger Francoise Trembley.
– Nu kan vi verkligen tro att det kan bli så, fyller Murien Dauphin i.

Patrik Kittel har varit lyrisk över ”Wellys” prestation i Tryon hittills och menar att det är den bästa hästen han har haft.
– Det är i klass med när jag tog EM-medalj med Scandic, säger han om sin fjärde plats i Grand Prix och sin femteplats i Grand Prix Special.

Francoise Trembley är pensionerad och Murien Dauphin advokat. De bor på stuteriet båda två och där finns nu ungefär 35 hästar, knappt tio är deras egna och två av dem har ”Welly” som mamma genom embryotransfer.

Följer med på tävlingar
Mor och dotter följer ”Welly” på tävlingar så mycket de kan och de har inga planer på att sälja henne.
– Vi har fått bud på henne, men det ingick i uppgörelsen med Patrik från början att det skulle bli en satsning mot Tokyo, säger Murien Dauphin.
– Vi gör inte det här för pengarna, vi gör det här med hjärtat för att vi har passion för sporten. Det är fantastisk att få vara med så här och vara en del av ett team. Efter Tokyo kan det bli en diskussion om en försäljning, men innan det gör vi inget.
– Nu ser vi fram mot küren på söndag.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden