Fälttävlan
28 september 2015 06:00

Wieloch´s Utah Sun åter på banan

Vid Nations Cup i Aachen föll Louise Svensson Jähdes häst Wieloch's Utah Sun och stoet fick sys mellan frambenen. Nu är ekipaget tillbaka och gick en tvåstjärnig klass med noll fel på hinder i terrängen.

Wieloch´s Utah Sun åter på banan
Wieloch´s Utah Sun är fit for fight igen. (Arkivbild)

Helgens resultat i belgiska Waregems tvåstjärniga klass visar att den Tysklandsbaserade skånskan Louise Svensson Jähdes partner Wieloch’s Utah Sun (sto, född 2004, e Limbus–Cordelabryere) åter är i god form.
Fallet inträffade vid lagtävlingen Nations Cup i Aachen i mitten av augusti. På olyckstävlingen var ekipaget felfritt fram till det stora vattenkomplexet,  men därefter hamnade ryttaren i ett dragläge. Wieloch’s Utah Sun tog ett omtramp på en stor vagn direkt efter vattnet och hakade i och föll. Wieloch’s Utah Sun syddes efteråt med flera stygn mellan frambenen. 

Efter skadan missade SM-bronsmedaljörerna EM. Sex veckor efter stygnen var de nu åter i terrängen och  blev näst bästa svenska ekipage på plats 21 av uppåt 70 starter i den tvåstjärniga klassen vid Nations Cup-tävlingen. 51,9 straff i dressyren, felfri banhoppning och terräng utan hinderfel med 18,4 i straff för tiden var ett fint  kvitto på att ekipaget är på hugget igen.

Christoffer Forsberg med Hippos Sapporo var snäppet vassare och kom på plats 18 på 67,7 straff.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden