Avelsnyheter
14 juni 2018 14:55

Wilma Hellström har köpt hingsten Valentino

FörsäljningFibonacci-släktingen Valentino är såld till hoppryttaren Wilma Hellström. Det innebär att SWB-hingsten lämnar Sverige.

Wilma Hellström har köpt hingsten Valentino
Valentino under bruksprovet 2017 där han ej godkändes. Foto: Kim C Lundin

Det är Valentinos utbildare Josefina Gunnarsson som berättar om försäljningen på sociala medier.

Valentino (SWB f 2014 e Diamantino VDL u Vitra e Careful, upp/äg Tina Peterson-Lind) är godkänd av tyska Oldenbergförbundet och godkänd av SWB på ensto-licens.

Han kommer ur samma prestationsstarka mödernelinje som internationella topphästen Fibonacci (e For Feeling). Valntinos mormor är Tarusa är mamma till både Fibonacco och godkände hingsten Crusader Ice (e Cabachon).

Försäljningen till Wilma Hellström innebär att Valentino flyttar till hennes bas i Holland, Dreeling Sporthorses, Hingsten kommer att finnas tillgänglig för stoägare via transportsperma.

25-åriga Wilma Hellström har bland annat varit svensk YR-mästare och tagit lagbrons på YREM, jobbat som beridare hos Otto Becker och fick Ajax-stipendiet för några år sedan.

Se Josefina Gunnarssons inlägg om försäljningen nedan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden