Avelsnyheter
9 mars 2018 20:09

Hetaste hingstarna i Herning

HingstvisningI presentationsklasserna för hingstar kommer de tidigare genom åren godkända hingstarna som på ett pärlband. På fredagen glänste den numera slutgiltigt godkände SWB-hingsten Springbank II VH och fjolårets "flöjhingst" för 4-åringar.

Hetaste hingstarna i Herning
Revolution och Andreas Helgstrand. Foto: Kim C Lundin

Flera av dem som visades under torsdagen kom igen i den större visningen i arena ”Boxen”, samma hall som står värd för ”frasortering” och slutpresentation under lördagen och söndagen.

Under 2017 års betäckningssäsong i DWB kom Quaterhit (DSP f -14 e Quatergold-Sandro Hit) på fjärde plats med nära 130 ston.

122 Quaterhit
Quaterhit med Kenneth Damberg. Foto: Kim C Lundin

På tredje plats kom Blue Hors Farrell en Fürstenball-son som fick närmare 130 ston under säsongen. Tillsammans med Allan Grøn har han utvecklats fint även om bakbensaktiviteten är svagare än hos hans konkurrenter.

Blue Hors Farrell
Blue Hors Farrell och Allan Grøn. Foto: Kim C Lundin

Tvåa i betäckningsstatistiken med nära 170 ston kommer även han från Helgstrand Dressage precis som Quaterhit. Det är Ampère-sonen Franklin som gått unghäst-VM och har flera söner med i premieringen här i Herning.

Franklin
Franklin och Kenneth Damberg. Foto: Kim C Lundin

De två senaste årens mesta snackishingst är utan tvekan Revolution (West f -13 e Rocky Lee-Rouletto) som under säsongen 2017 fick över 200 ston bara i DWB och det föddes 117 föl förra året efter hans första säsong. Det innebär en viss press från uppfödarna att en sådan hingst visar upp sig bättre än bra. Andreas Helgstrand antog den utmaningen.

Severo Jurado Lopez visade upp Springbank II VH (SWB f -14 e Skovens Rafael-De Niro, uppf Västra Hoby Stuteri). En helt annan modell men ett smärre underverk i ridbarhet och gott temperament.

Se bilderna på de två ytterligheterna från samma stall, ying och yang i avelsvärlden, båda behövs.

Revolution
Revolution och Andreas Helgstrand. Foto: Kim C Lundin
Springbank II VH
Springbank II VH och Severo Jurado Lopez. Foto: Kim C Lundin

Springbank Ii Vh

Revolution

Springbank Ii Vh

Revolution

Hernings hemsida

Start och resultatlistor

Clipmyhorse web-tv

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden