Avelsnyheter, Nyheter
14 december 2017 10:27

Västra Hoby Stuteris hingst genom förbesiktning i DWB

Årets hingstskördDWB har i dagarna avslutat sin förbesiktning av unga hingstar. Bland de 27 gångartsstammade som går vidare till Herning finns ännu en uppfödning från Västra Hoby Stuteri.

Västra Hoby Stuteris hingst genom förbesiktning i DWB
Mr Grey VH med sina visare från Helgstrand Dressage Foto: Tobias Hansson

Den danska förselekteringen till DWB:s premiering i Herning 7-11 mars genomfördes i år på två orter, Vallensbaek utanför Köpenhamn och Vilhelmsborg, DWB:s hemvist, utanför Århus på Jylland.

Totalt togs 26 dressyrstammade hingstar ut av 60 mönstrade. Ett dussin hoppstammade visades och elva fick biljett till Herning.

Vid förra årets selektering togs Springbank VH II ut och han gick hela vägen till att bli premiehingst i DWB i Herning i mars. Tidigare i höstas vann han 3-årsklassen på Breeders Trophy riden av Severo Jurado Lopez.

Med andra ord har Tobias Hansson, Västra Hoby Stuteri AB, satt en viss standard för sig själv med sina avkommor. I år visades Mr Grey VH (SWB f -15 e Grey Flannell-Dalwhinnie, uppf Västra Hoby Stuteri, uppf/ äg Uppfödaren och Helgstrand Dressage) upp i samarbete med Helgstrand Dressage som tränat och visade upp.


Film från förbesiktningen. Foto: Tobias Hansson

 

Han och de andra hingstarna granskades av DWB:s motsvarighet till AVN, specifik för gångartsstammade individer som består av nye ordföranden Claus Hansen, tränare och dressyrdomaren Bjarne Nielsen samt beridaren Johnny Sørensen.

Mr Grey_vh_th_2
Mr Grey VH med sina visare från Helgstrand Dressage Foto: Tobias Hansson

Mr Grey VH blev uttagen och kommer att visas upp i Herning i mars.

Samtliga uttagna dressyrhingstar

Samtliga uttagna hopphingstar

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden