Avelsnyheter
11 mars 2018 14:00

Springbank II VH segerhingst i Herning

SWB-segerDet blev den högt prisade SWB-hingsten Springbank II VH som tog hem titeln swegerhingst i Dansk Varmblod för 4-åriga hingstar. Uppfödare Västra Hoby Stuteri med delägarna Tina Hennix och Helgstrand Dressage tog emot pris och ära.

Springbank II VH segerhingst i Herning
Springbank II VH segrade i Dansk Varmblod.

Efter ett 35-dagarsprov med otroligt fina poäng och omdömen, totalt 954,5 poäng, gick Springbank II VH (SWB f -14 e Skovens Rafael-De Niro) till toppen i DWB.

Springbank Ii Vh
Springbank II VHs uppfödare och delägare, Tobias Hansson, Andreas Helgstrand och Tina Hennix Foto: Kim C Lundin

En bedrift som saknar motstycke i modern tid då det är Dansk varmblod som i normalfallet är specialisten på dressyrhästar.

En ytterst funktionell och tilltalande hingst. Han har stora ramar, en harmonisk sida och välproportionerlig med mycket smidig och elastisk i rörelse.

Springbank Ii Vh
Springbank II Vis uppfödare och delägare, Tobias Hansson och Tina Hennix. Foto: Kim C Lundin

Springbank II VH fick omdömet:
”En ytterst funktionell och tilltalande hingst. Han har stora ramar, en harmonisk sida och välproportionerlig med mycket smidig och elastisk i rörelse. En smidig, välfungerande överlinje och en muskulöst länd- och bakparti. Han har ett alldeles särskilt gott temperament.
Under 35-dagarsprovet visade han prov på stor samarbetsvilja, positiv inställning och var mycket ridbar för helt lätta hjälper. Han är helt exceptionellt gående i alla tre gångarterna, massor av schvung och elasticitet, härliga aktiva bakben som bär väldigt bra och han är alltid i uppförsbacke i allt arbete. Han är speciellt bra i trav och galopp som domarna gav 10-tal för. Testryttarna under provet kände att detta är en hingst som kan gå hela vägen, han fick 9,5 för ridbarhet och 10 för kapacitet. ”

Springbank Ii Vh

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden