Fälttävlan
2 april 2013 18:53

”Yogi” delade med sig

Göran "Yogi" Breisner har lett de brittiska fälttävlansryttarna till otaliga mästerskapsmedaljer. Nu är svensken på ett av sina få årliga besök i Sverige. Den här gången delar han med sig av sin kunskap både till ryttare och tränare.

”Yogi” delade med sig
Det blev en inspirerande dag i vårsolen för både ryttare och hästar när Göran ´Yogi´ Breisner, längst till vänster, besökte Sverige och Skåne på tisdagen.

– Det är fantastiskt att få rida för en så meriterad person, säger Sara Nilsson som är av dem som fick rida för Göran ”Yogi” Breisner på Breedersbanan i Revinge under tisdagen.

Tisdagen har ägnats åt tränarutbildning. Flera av de svenska fälttävlanstränarna mötte upp för att följa ”Yogis” arbete med ekipage på två- och trestjärnig nivå. Han pratade bland annat om vikten av en bra position och att rida rakt före och efter hinder.
– Alla kan hoppa terränghinder och galoppera snabbt, men det är ofta de små detaljerna som avgör i slutänden, säger ”Yogi” som också frikostigt delade med sig av sin tränarfilosofi.
– Det gäller att meddela sig så att alla ryttare förstår. Det räcker om en ryttare i gruppen har missförstått mig så har jag inte gjort ett tillräckligt bra jobb.

Ekipagen som deltog i träningen blev också stilbedömda av den samlade tränarkåren. 

I morgon, onsdag, fortsätter den brittiske förbundskaptenen med att träna det svenska landslaget på terränghinder.

Läs mer i nästa nummer av Ridsport

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Vi ökar!Det firar vi med endast 15:- för första månaden