Hoppning
31 maj 2015 13:01

Louise tog äntligen guld igen

Ingenting stoppade Louise Torgersen, som hade siktat in sig på SM-guld för Young rider. Iskallt styrde hon Alisia runt finalbanan på Hammarö, satte klassens enda nolla och kan från och med nu titulera sig som svensk mästare.

Louise tog äntligen guld igen
Det var sju år sedan Louise Torgersen fick rida först på ett SM-ärevarv. Photographer Roland Thunholm

De första ekipagen samlade på sig en hel del fel och visade att den 16 språng långa finalbanan över 1,50-hinder inte var helt enkelt.

En som däremot fick det att se betydligt enklare ut var Elina Petersson, som gick ut som nummer fem. Hon var felfri i första kvalet i torsdags men hade sedan två rivningar och ett tidsfel i det andra kvalet. Nu visade hon och Canasta Z upp en riktigt fin runda. De klarade sig nästan helt felfritt, men räcket in i treans tvåkombination rullade ner.

– När man går in så blir det inte samma press som i går, när jag gick in sist. Då blir det enklare att få till ridningen. Banan var väldigt teknisk så jag visste att det kunde hända mycket och att jag hade en chans på medalj, säger Elina Petersson.

När Cornelia Rylén och Amanda Ingemarsson red i mål på 8 respektiva 16 fel var medaljen säkrad för Elina Petersson. 

Denice Johansson låg på silverplats inför dagens final. Hon gjorde sin debut i 1,50 på Quality d’Hammer. Det blev felfritt fram till hinder nummer sju där det tog tvärstopp och Denice föll av. 

Louise Torgersen hade nu guldmedaljen i sin hand. Hon visade mästerskapsklass när hon och Alisia (sto f-02 e As de Villagana-Ramitos Bube) tog sig runt finalbanan felfritt. 

– Jag var jättenervös, trots att jag hade råd med en del fel. Nu känns det helt fantastiskt och härligt att få avsluta med att vara felfri, säger den lyckliga guldmedaljören.

– Sist jag tog guld var 2008 på B-ponny, så det var dags nu.

Silvret gick till Elina Petersson medans Cornelia Rylén tog hand om bronset. 

– Jag är jättejättenöjd. Jag har en häst som kanske inte är menad att gå de här stora klasserna. Men hon gör det på vilja och att vi har varit kompisar så länge. Jag har haft henne sedan hon var fem år, säger Cornelia Rylén.

Bronset blev hennes första SM-medalj och glädjen är påtaglig.

– Jag vet inte riktigt vad jag ska säga, men det är jätteroligt att få åka hem med en medalj.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden