Hoppning
16 juli 2023 11:25

YREM-silver till Beata Hermelin

MästerskapBeata Hermelin och Obsession Night hoppade hem en individuell silvermedalj på YREM i Italien på söndagens morgon. "När det var klart stod vi där alla svenskar och bara grät," säger hon.

YREM-silver till Beata Hermelin
Beata Hermelin och Obsession Night. Foto: FEI/Marta Fusetti

19-åriga Beata Hermelin gör sitt första år som Young Rider och har nu presenterat sig ordentligt.

Tillsammans med Obsession Night (SWB val f 2007 e Corlensky G-Cruise On, uppf A-L Rylander och L Medin, äg Hagen Medical AB) tog hon individuellt silver på EM i Gorla Minore, Italien, på söndagen. Tidigare i veckan ingick ekipaget i det åttondeplacerade svenska laget på mästerskapet.

– Det var så högt och så svårt idag och då ser man också vilket scoop och vilket hjärta han har. Han är en sån gentleman och jag kände mig så trygg. Han är min favorit, säger Beata Hermelin till Svenska Ridsportförbundet.

53049477264_75cf68b460_k
Irlands guldmedaljör Seamus Hughes Kennedy i mitten med silvermedaljören Beata Hermelin till vänster och Nederländernas bronsmedaljör Skye Morssinkhof till höger. Foto: FEI/Marta Fusetti

– Jag vågade knappt kolla, alla kom upp och rapporterade hur jag avancerade och när det var klart stod vi där alla svenskar och bara grät. Jag hade aldrig kunnat tro detta, jag hoppades på final när vi åkte hit. Men han har varit så otrolig, de felen vi har haft har bara varit mitt fel, han hade kunnat vara felfri genom allt, säger Beata Hermelin.

Silverekipaget ingick också i det svenska laget på JEM förra året och Beata Hermelin har dessutom ridit EM på ponny och som childrenryttare.

Irlands Seamus Hughes Kennedy tog hand om EM-guldet tillsammans med Esi Rocky.

Senare på söndagen hade juniorerna sin individuella final och där blev Ida Selin och Indian Gold bästa svenska ekipage med en 13:e plats. EM-guldet gick till Monacos Anastasia Nielsen/Tailormade Contou.

Resultat, YR
Resultat, juniorer

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden