Hoppning
15 juli 19:13

Sverige femma på JEM – flera individuella finalister

MästerskapDet blev till slut en femteplats för det svenska juniorlaget på Europamästerskapet i Italien där lagfinalen reds på lördagen. Flera svenskar har dessutom tagit sig till söndagens finaler.

Sverige femma på JEM – flera individuella finalister
Linn Arvidsson och Glenmorangie ingick i det svenska JEM-laget. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Roland Thunholm

Det var totalt 19 nationer som hade lag i juniorernas EM där guldet i laghoppningen gick till Irland – som också vann guld på YREM. Nederländerna tog silver och Storbritannien brons.

Sverige slutade femma i och den svenska truppen bestod av Ida Selin/Indian Gold, Ebba Danielsson/Equus Tame, Cornelia Wallenborg/Manick, Linn Arvidsson/Glenmorangie och Liam Nilsson/Zäta C.

I morgon, söndag, rids de individuella finalerna för juniorer och young rider. Beata Hermelin rider YR-finalen och Linn Arvidsson, Liam Nilsson och Ida Selin rider juniorernas final.

Childrenryttarna hade sin final på lördagen och Valentina Jarl blev bästa svensk på en 30:e plats tillsammans med Tiger Rose.

Resultat, lagtävlingen på JEM
Start- och resultatlistor

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden