Dressyr
24 oktober 2019 16:54

Zon Syd inställt – Torns RF går vidare

PonnydressyrallsvenskanDet drar ihop sig till lag-SM i dressyr. Men det blir ingen sista omgång i Zon Syd i helgen. I stället går Torns Ryttarförening vidare på walk over efter att ha vunnit de två första omgångarna. Därmed är alla zoner färdigridna.

Zon Syd inställt – Torns RF går vidare
Torns Ryttarförening segrade både i första och andra elitomgången. I laget ingår Mai Stensson, Emelie Westall Lundqvist, Stella Hoff, Nellie Hoff, Ida Nilsson och Liv Hansson. Foto: Annelie Hoff

Den tredje och sista omgången av ponnydressyrallsvenskans elitserie i Zon Syd skulle ha ridits i Helsingborg i helgen.

Men nu har tävlingen ställts in på grund av att det bara var två lag kvar efter de två första omgångarna – och att slutställningen i praktiken redan var klar. Reglerna säger dessutom att endast ett lag går vidare när det är färre än fyra startande lag.

– Vi var lite ledsna över att det inte blev någon sista omgång, men vi är ändå glada över att vinna serien, säger lagledaren Annelie Hoff, Torns Ryttarförening.

Laget är speciellt på så sätt att det innehåller hela två ryttare som vunnit SM-guld, Mai Stensson och Emelie Westall Lundqvist. Bägge gör även sista året på ponny.

– Det är klart vi satsar lite extra mycket, speciellt som det är Mais och Emelies sista år. Men det är många bra lag med och vi får hoppas på det bästa, säger Annelie Hoff.
– Vi kommer i alla fall att rida så det ryker!

Lag-SM går av stapeln på Helsingborgs Fältrittklubb vecka 44.

Slutställningar inför lag-SM

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden