Avelsnyheter
27 mars 2017 07:30

Zoolander bäst i test

Svenska ridponnyhingsten Zoolander gjorde bäst i från sig vid avelsvärderingen på Grevagården i lördags. Men än är inte allt klart för ett eventuellt godkännande.

Zoolander bäst i test
Zoolander är numera godkänd för avel. Foto: Yvonne Karlsson

Det var endast tre stycken ridponnyhingstar med vid årets avelsvärdering i på Grevagården i Skövde i helgen. Den enda att klara de första stegen mot ett avelsgodkännande var hoppstammade Zoolander, som dock har några hinder kvar ta sig över innan allt är klart.

Det var tre stycken fina och lovande hingstar som visades fram, men den ende som klarade exteriörkraven för dagen var Elin Schelanders egenuppfödde Zoolander, som med Zeppe van de Ijsseldikj och Kanshebber närmast i stamtavlan, har en merittyngd härstamning för hoppning.

Han tilldelades 46,5 p exteriört och 8,75 p i hoppning, och pga sin härstamning kunde han tilldelas ett extra poäng och 47,5 p totalt. Innan allt är klart måste han röntgas, DNA-kontrolleras gentemot sjukdomen myotoni som kan finnas i stammen med anledning av hans släktskap med Kantje’s Ronaldo. Dessutom måste hans moder riksstambokföras.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden