All In:s lillebror Voilà är såld till Sverige
All In:s lillebror Voilà är såld till Sverige

Voilà - All In:s godkända lillebror snart i Sverige

Avelsnyheter  H&M All In:s lillebror - den 3-årige Voilà DK Z - blev nyligen godkänd i Belgien. Nu är hingsten såld till Sverige.

För bara några veckor sedan berättad vi om H&M All In:s lillebror Happiness DK Z, som hoppade felfritt i Halmstad (lär mer här). Ägarfamiljen till Happiness har nu köpt ytterligare en av stoet Fortune's avkommor. Den här gången Voilà DK Z (Zang, hingst f-14 e Vagrant z u Fortune e Andiamo, uppf Stal De Krochten) som nyligen blev godkänd i SBS (Stamboek Belgisch Sportpaard). Voilà är den första godkända hingsten som har samma mamma som All In.

Voilà har köpts av BXB Competition AB och Jarlsgård Entreprenad. Han kommer att stå stationerad på Blädde gård i Sjöbo och han finns tillgänglig för intresserade stoägare på ett-sto-licens.

Ulrika Jarl från ägarfamiljen berättar att de har god kontakt med uppfödaren och att de haft ögonen på Voilà en längre tid.
- Voilà är en mycket lovande unghingst med otrolig kapacitet och styrka, elasticitet och fantastisk stam, säger Ulrika Jarl till Ridsport.
Voilà har dock inte varit till salu tidigare.
- Nu är vi överens och har köpt hingsten! Nästa vecka kommer han till Sverige, fortsätter Ulrika.
- En fantastisk tillgång för svensk avel att kunna få tillgång att betäcka med OS-silverhästen All In:s broder.

Tanken är att Voilà ska förberedas för svenskt bruksprov nästa år, och om allt fungerar bra ska han verka i avel som tre- och fyraåring.
- Sedan blir han först och främst en sporthäst, avslutar Ulrika. 

Läs mer:

Happiness - lillebror till All In

  • Annons