Sverige
5 maj 2015 12:30

Entreprenör till Smedstad Ridsportcenter

Linköpings kommun söker en entreprenör som ska driva nya Smedstad Ridsportcenter. I kraven ingår bland annat att det ska finnas minst 40 ridskolehästar samt utbildad personal som även kan arbeta med rehabilitering.

Entreprenör till Smedstad Ridsportcenter

Med Smedstad Ridsportcenter, som ersätter Ånestadstallet, vill Linköpings kommun skapa en av Sveriges bästa kommunala ridsportanläggningar, genom att ge förutsättningar för att stödja och utveckla ridsporten för barn, ungdomar och vuxna – för bredd och elit.

– Att vi nu kan ta nästa steg mot ett regionalt centrum för ridsport är glädjande för föreningslivet och idrotten, men också för de barn och ungdomar som kommer att få goda möjligheter till en meningsfull fritid, säger Evelina Alsén (MP), kommunalråd och ordförande i kultur- och fritidsnämnden, i ett pressmeddelande.

I inledningen av avtalsperioden – 1 juli 2016–30 juni 2021 – ska entreprenören hålla minst 40 ridskolehästar varav cirka en tredjedel ponnyer. Vidare ska så många som möjligt, minst hälften, av ridlärarna vara utbildade Svensk Ridlärare level II– II eller annan likvärdig utbildning. Det bör även finnas personal med erfarenhet av hästanknutna aktiviteter för personer med funktionsnedsättning samt insatser för rehabilitering och habilitering.

Entreprenören ska även driva Ridsportcentrets café/restaurang som kan servera mat och fika till besökare vid konferenser, tävlingar och andra evenemang.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden