Hoppning, Ponny
15 april 09:36

Tuff utmaning i zon öst

AllsvenskanDet rör på sig i ponnyallsvenskans zon öst - när det i helgen var dags för omgång två hos Anebyortens Ryttarförening var det nya lag som toppade resultatlistan, jämfört med första omgången.

Tuff utmaning i zon öst
Vetlandaortens Ryttarförening vann den andra omgången i zon öst. Foto: Privat

Det var en tuff utmaning som väntade de sju lagen till start hos Anebyortens Ryttarförening – omgång II i ponnyallsvenskans elitserie reds i LA+ och banbyggaren gav de tävlande något att bita i.

Endast ett ekipage klarade banan felfritt, och flera lag hade svårt att få alla ryttare i mål – första omgångens vinnare, Wetterbygdens Hästsportklubb, hade nu samtliga tre ekipage uteslutna.

Vetlandaortens Ryttarförening, ledda av Ebba Janbert-Winbladh, var de som lyckades bäst på lördagen. Lagets fyra ryttare – Tilde Ramö/Oakland Magic, Moa Aspegren/Attyrory Melody, Mathilda Norén/High Hill Machine och Thelma Holm/Ardnascartha Charlie – drog alla på sig fyra fel, men totalt tolv fel räckte till seger och klubben toppar nu zonen efter två omgångar.

Söderköpings Ryttarsällskap knep andraplatsen med totalt 20 fel, före Kristianopels Ryttarförening på 24 fel.

Resultat omgång II zon öst

Aktuell ställning
Regler för Folksam Ponnyallsvenska 2024
Tävlingsplatser och datum för säsongen 2024

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden