Sverige
31 oktober 2016 10:30

Evelinas idé blev ett race för välgörenhet

Egentligen var det Halloween-tema, men ett gäng unga jockeys tog saken ett långt steg längre och red för något mycket viktigare. ”Det kändes väldigt bra att göra något som inte bara är för skojs skull” säger Evelina Rönnlund som kom på idén om att rida för välgörande ändamål.

Evelinas idé blev ett race för välgörenhet

Årets sista ponnygalopp på Göteborgs galopp i lördags kantades av både glädje och allvar. Elva unga jockeys red för varsitt välgörande ändamål och pimpade sina fyrbenta tävlingspartners med de rätta färgerna.


Detvar det ingen tvekan om vad Michelle Rosenqvist och Shakira red för.

Idén kom från Evelina Rönnlund, 13, som hade något annat än spöken i åtanke när det var dags att planera inför Halloween-loppet.
– Jag ville gärna rida för min kusin som har den svåraste typen av MS. Vi pratade med tränarna och de hakade på, säger Evelina och berättar att hennes kusin blev både glad och stolt över att Evelina red för hennes skull.


Orange är färgen för Cure MS som Evelinas ponny Filippas pryddes med. Foto: Johanna Holst

Tränare Susanne Sivrup Rosenqvist och Lotta Eriksson som är ansvarig för ponnygaloppen i Göteborg skickade ut en förfrågan till de andra ryttarna och alla var med på noterna. På galoppbanan syntes sedermera ekipage ridandes för bland annat Cure MS, Rosa bandet, hjälporganisationen Majblomman och Diabetesförbundet.
Dessutom gick tre stora hästägare in med ytterligare donationer till Barncancerfonden samtididgt som Svensk Galopp skänkte pengar till det ändamål som respektive vinnarekipage red för.
– Jag är jätteglad att så många ville vara med på det här och det kändes väldigt bra att göra något som inte bara är för skojs skull, säger Evelina.


SGA Enzahias lila band är för fibromyalgi. På ryggen finns Elin Nordin. Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp


Cornelia Fischer och Dichs India galopperade för Majblomman. Foto: Johanna Holst


En av de minsta ryttarna, Ida Bolin på Ilenta, valde två välgörande ändamål: Rosa bandet på rumpan och Cure MS som syntes på de oranga rosetterna i manen. Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp


Klippning dagen till ära. Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden