Sverige
9 september 2017 07:16

Hästar i hage målades med blå färg

Tre hästar målades med färg ute i hagen på dagen av någon eller några hittills okända personer. Händelsen rubriceras som djurplågeri.

Hästar i hage målades med blå färg
Tre hästar på Motala RF målades med blå färg. (Hästen på bilden är fotad i ett annat sammanhang.)

Det var när hästarna på Motala Ryttarförening skulle tas in för lektioner i torsdags som det hela upptäcktes. Tre av hästarna var då målade med blå färg, skriver Corren och berättar vidare att det ska ha hänt mitt på dagen, någon gång mellan klockan 11 och 14.

Klubbens ordförande berättar att klubbens ”gamling” var randigt målad och att två hästar var fläckvis målade. Färgen ser enligt ordförande ut att vara någon form av vattenfärg.
”Det känns väldigt oroväckande. Vad kommer hända nästa gång? Eller är det bara ett busstreck? Vi vet inte alls och det känns inte bra” säger ordförande Elin Bränfeldt till Corren.

Händelsen rubriceras som djurplågeri hos polisen. I sociala medier berättar klubben att det är tre skimlar som har blivit målade och ber den som vet något att kontakta polisen eller klubben.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden