Världen
26 april 2017 15:26

Ponnyplågare mötte ponnyn som påföljd – arbetar i stallet

En sorglig historia med en uppmärksammad video där några pojkar i England kastar sten på en ponny har fått en ny vändning. Efter att via polisen ha träffat ponnyn ska pojkarna volontärarbeta i stallet.

Ponnyplågare mötte ponnyn som påföljd – arbetar i stallet
Skärmpdump från den uppmärksammade filmen som finns på bland annat Youtube och Facebook.

Historiens vändning sprider sig nu över nätet, precis som filmen gjorde där pojkarna kastade sten på den vita ponnyn som stod i sin hage. Den delades många tusen gånger av upprörda tittare på Facebook och pojkarna från en liten stad väster om London kunde snart identifieras.

Polisen beslöt att ”restorative justice” var lämpligt i fallet. Det innebär bland annat att gärningsman och offer möts, och att offret berättar hur denna har påverkats av händelserna.

Ska volontärarbeta i stallet
Tonårspojkarna träffade ponnyn Robin och ägaren.
”I linje med stallägarens önskemål har ungdomarna bett om ursäkt för sina handlingar och har träffat den berörda hästen. De har erbjudit sig att ge av sin fritid och frivilligt att hjälpa till i stallen, för att bättre förstå hästens välfärd och hur upprörd stallägaren är på grund av det här” säger kommissarie Nick Westmacott från Gloucestershire Police till Cotsworld Journal som berättar om det inträffade.

Ponnyn Robins ägare säger till tidningen att hon är nöjd med resultatet och att hon hoppas att pojkarna såväl ska hålla sig borta från trubbel som förstå vad deras handlingar ledde till.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden