Deprecated: Optional parameter $cache declared before required parameter $theid is implicitly treated as a required parameter in /var/www/tidningenridsport.se/wp-content/themes/tidningenridsport/functions.php on line 7668

Deprecated: Optional parameter $callbackurl declared before required parameter $buydescription is implicitly treated as a required parameter in /var/www/tidningenridsport.se/wp-content/themes/tidningenridsport/functions.php on line 17591

Deprecated: Optional parameter $typeof_purchase declared before required parameter $buydescription is implicitly treated as a required parameter in /var/www/tidningenridsport.se/wp-content/themes/tidningenridsport/functions.php on line 17591

Deprecated: Optional parameter $type declared before required parameter $orderid is implicitly treated as a required parameter in /var/www/tidningenridsport.se/wp-content/themes/tidningenridsport/functions.php on line 18118
"Hennes inställning är oslagbar" - Ridsport
Reportage
21 mars 2016 10:44
Ridsportplus

”Hennes inställning är oslagbar”

Efter några veckors tid för att lära känna varandra på banorna i Spanien slog Malin Baryard Johnsson och Cue Channa igår till med en sjätteplats i 1,60-debuten. ”Känslan var så himla bra och hon har en underbar inställning” säger Malin om sin nya stjärna.

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Sisådär 15 timmar efter den hejdundrande debuten i 1,60 är Malin Baryard Johnsson förstås minst sagt nöjd med sin Cue Channa (SWB sto f 2006 e Cardento-Robin Z uppf Susanne Persson).
– Det känns verkligen jättebra och jag är väldigt glad. Fortfarande är det tidigt i vår karriär och det var en så pass stor klass. Någonstans känner man att det kan gå bra, men man vet aldrig. Det är ett stort steg från en bra känsla till att verkligen vara dubbelnolla, säger Malin till Ridsport.

Värmde upp i Spanien
Platsen för debuten var pampiga Grand Palais i Paris. I den runt 40 namn stora startlistan fanns bland andra tunga ryttare som Simon Delestre, Kevin Staut, Ludger Beerbaum och ett par Whitakers som samtliga hamnade efter Malin och Cue Channa i resultatlistan.
Det nya svenska ekipaget har hängt ihop i två månader och för en månad sedan började deras tävlingskarriär med en tur till Spanien.
– Det handlade mycket om att lära känna varandra och att komma igång inför säsongen med att sätta kondition och styrka. Det var inte så stora klasser, men likväl långa banor utomhus och det var nyttigt för oss, säger Malin.

Cue Channa lovordas
Fram tills att Malin tog över tyglarna ägdes Cue Channa av sin uppfödare Susanne Persson. Sebastian Numminen har tagit upp stoet upp genom klasserna via unghäst-VM och Falsterbofinaler. Cue Channa har efter fina unghästår bland annat startat EM, Nations Cup och världscupen för Finland.  Sebastian Numminen har tidigare höjt Cue Channa till skyarna.
– Cue Channa är fantastisk, den goaste häst jag någonsin haft. Hon har allt och kan absolut gå hela vägen i framtiden, sa han om skimmeln då de började klättra uppåt.

Malin lär vara beredd att hålla med. Hon hyllar sitt nya sto på en rad punkter, inte minst förmågan och inställningen.
– Hennes inställning är oslagbar, helt fantastisk.  Det är så otroligt viktigt att hästen vill lika mycket som ryttaren och Cue Channa har en enorm kämparglöd. Hon bara vill över till andra sidan.
Enligt Malin var det inga klurigheter i Grand Prix på 1,60.
– Det kändes helt stabilt och inte svårare att hoppa den än de lägre klasserna. Vi blir nästan bara bättre när det är större.

Den snygga GP-placeringen hintar om vad ekipaget kommer att bjuda på i framtiden. Cue Channa har sedan dag ett varit en OS-kandidat för Malin. Även Corporal VDL matchas mot Rio.
– Jag kör vidare med båda två med sikte mot OS. Härnäst blir det utomhustävlingar i Belgien under två helger. Innan dess ska jag till Göteborg och dit följer bara Cassius Clay med för lite mindre klasser.

Uppfödaren lycklig
Ännu en som gläds åt smakstarten för Malin och Cue Channa är uppfödare Susanne Persson. Hon var själv inte på plats den här gången, men såg förstås ritten ändå.
– Helt otroligt – det känns fantastiskt. Malin är så skicklig. Jag har pratat med både henne och Pelle (Baryard) och de är så glada, säger Susanne dagen efter 1,60-placeringen.

Cue Channa med uppfödare Susanne Persson vid ett tidigare tillfälle. Foto: Privat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden