Dressyr
25 januari 2012 11:30

Unik dam till Patrik Kittel

Patrik Kittels sponsor Kohl Pharma GmBH, med sponsorparet Arlette Jasper Kohl och Edwin Kohl, satsar stort på EM-medaljören. Det nu 8-åriga stoet Uno Donna Unique ställs till Patriks förfogande med sikte på OS i Rio 2016.

Unik dam till Patrik Kittel
Patrik Kittel har fått förstärkning i stallet genom Uno Donna Unique.

Kontrakt skrevs i januari, ”Donnan” anlände till Patrik och alla teknikaliteter kring affären är nu klara mellan uppfödaren/ägaren  Joan Andreasen, Stutteri Uno, Andreas Helgstrand som utbildat stoet och köparna Kohl.
– Det är en fantastisk häst, kanske den allra bästa hästen i hela ålderskategorin och det känns otroligt bra inför framtida mästerskap, säger Kittel om sin nya häst.
– Hon är het, precis som de måste vara, men ändå otroligt lugn och mycket ridbar, begåvad, mycket begåvad för de svåra rörelserna.

Hästen med stort H är en unghäststjärna som bevisat sina kvalitéer inom sporten mer än en gång, har rätt ålder för att stå på topp om fem år och har en alldeles särskild utstrålning. Uno Donna Unique har stora likheter med en annan fyrbent mästerskapspersonlighet – Blue Hors Matiné som tog världen med storm vid VM 2006.

Uno Donna Unique (f-04 e Blue Hors Don Schufro-Falkland) var tvåa på unghäst-VM som 5-åring och vann som 6-åring, båda gångerna riden av Andreas Helgstrand. Det kolsvarta stoet har vunnit nästan allt som går att vinna i Danmark.

Läs mer om Patriks nya häst i Ridsport nummer 2/2012, som kommer till våra prenumeranter i morgon torsdag och finns i butik från lördag 28 januari.
Om du vill ha tidningen direkt hem i brevlådan, klicka HÄR.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden