Dressyr
24 augusti 2012 18:06

Lyndal Oatleys Sandro Boy kastrerad

- Jag vill att han ska kunna fokusera helt och hållet som tävlingshäst så efter OS tog vi det svåra beslutet att kastrera honom.

Det säger Lyndal Oatley till Equestrian Life om beslutet att kastrera Sandro Boy. Orsaken till kastreringen är att han har påverkats negativt av sina hormoner och ibland haft svårt att slappna av. Allt har gått bra men för närvarande promeneras Sandro Boy för hand bara.

Patik Kittels hustru Lyndal Oatley gav en lång radiointervju med Chris Stafford innan hon återvände till Europa efter sin semester i hemlandet Australien.

Hingsten Sandro Boy, som snabbt blivit en viktigt tävlingspartner till Lyndal, blev hennes förstahandsval till OS och de vann uttagningstävlingarna för Australien i Europa. I vinter ska Lyndal försöka rida ett antal världscupdeltävlingar med honom och sin äldre tävlingshäst Potifar men det är flera australiensiska ryttare som vill dela på de få platserna.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden