Dressyr
7 november 2014 14:18

Finaldags för Dressyrringen

Till helgen avgörs finalen i Dressyrringens Msv B på Helsingborgs ridklubb. Flera av fjolårets finalister har kvalat in även i år.

Finaldags för Dressyrringen
Förra årets finalister i Dressyrringen. Kim C Lundin kim@witnet.se

Syftet med Dressyrringen är att främja bredden och tävlingen har vuxit sig större under åren den pågått. Finalen är öppen för de tio bäst rankade ekipagen i Msv B enligt Svenska Ridsportförbundets rankning. Finalen rids i Msv B:5. På söndag tävlar tio finalister om segern, som ger 10 000 kronor i prispengar. Alla finalister får dessutom en jacka.

Några av de finalklara ryttarna är Sofie Andersson/Donna Samba, Beatrice Ivarsson/Bomerang och Christina Karlsson/Dillian Bellahöj. De två tidigare var även med i fjolårets final.

Under helgen, 7-9 november, pågår dressyrtävlingarna i Helsingborg med klasser upp till Grand Prix. I dag rids Grand Prix, imorgon lördag Grand Prix Special och på söndag avslutas tävlingarna med kür.

Hela finalen sänds i gratis webb-tv
Preliminär lista över finalisterna
Startlista

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden