Dressyr
19 april 2014 10:36

Nanna missar finalen

Danska stjärnskottet Nanna Merrald Skodborg med sin häst Millibar missar dressyrens världscupfinal i Lyon.

Nanna missar finalen
I Göteborg var Nanna Skodborg Merrald och Millibar på podiet i både kval och Kür. Kim C Lundin kim@witnet.se

Under fredagens vet-check sändes Millibar till holding-box för ombesiktning efter att ha visat upp hälta på vänster bak. Nanna Skodborg Merrald fick ytterligare en stund på sig att värma Millibar genom att springa med honom. Vid andra försöket var det något mindre tydlig hälta, inte lika synligt från sidan men fortfarande klart orent rakt bakifrån där de inspekterande veterinärerna står.

Efter en del konfererande fick Nanna och Millibar ytterligare ett dygn på sig för en ombesiktning som genomfördes i morse. Men det blev inte godkänt och Nanna är helt överens med veterinärerna att Millibar inte är helt i ordning.
– Han var i superfin form när vi åkte hemifrån Danmark, han har åkt bra men något måste ha hänt. När jag provade rida igår så kändes det att allt inte stämde. Jag vill inte starta och känna att allt inte är ok med Millibar, det är det inte värt men det är klart att det är otroligt trist att det händer just här, just nu, sa en samlad Nanna idag.
– Nu ser vi Grand Prix klassen idag och sen åker vi hem efter det och så får vi kontrollera honom hemma.

Med på plats i Lyon nu var Nannas föräldrar, hennes tränare Michael Sögaard och hennes pojkvän Christian Springborg.

I Ridsport nr 7, som finns ute i butik, kan du läsa ett porträtt på 20-åriga Nanna Skodborg Merrald som har gjort stor succe i vinterns världscup under sitt första år bland seniorerna.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden