Dressyr
16 september 2016 11:50

Lillian Jansson är ny dressyrordförande

Det blir Lillian Jansson som efterträder Lotta Finstorp som ordförande för Svenska Ridsportförbundets dressyrkommitté. "Det känns fantastiskt roligt" säger en glad Lillian som redan rivstartat sitt nya uppdrag.

Lillian Jansson är ny dressyrordförande
Lillian Jansson är dressyrkommitténs nya ordförande.

Ordföranden för dressyrkommittén sitter från OS till OS och Lillian utsågs till ny ordförande 8 september strax efter att OS i Rio hade avslutats.

Hon är 53 år, bor i Sollentuna, norr om Stockholm, och har arbetat som marknadsekonom och varumärkesstrateg.

– Bland annat har jag varit manager för några av världens bästa herrgolfare på ett svenskt företag. Så jag har jobbat mycket med sportmanagement och har erfarenhet att arbeta med sponsorkontrakt och stora varumärken.

Men sedan ett par veckor arbetar Lillian på företaget Sciss som sätter upp planetarium över hela världen. Där är hon CFO och ansvarar för ekonomi och kontor. Uppdraget som ordförande för dressyrkommittén är ideellt och sköts vid sidan.

Lillian säger sig ha ett brinnande intresse för dressyr, hästar och sporten och äger just nu en 3-åring som hon har fött upp själv. Som många andra började hon rida på ridskola.

– Men i dag står jag mest bredvid och servar min dotter när hon tävlar och rider bara ibland när jag hittar någon snäll häst. Dessutom sitter jag i styrelsen för Mälardalens Varmblodsklubb och har tidigare varit ordförande respektive vice ordförande i två ridklubbar.

Vad vill du göra som ordförande i dressyrkommittén?
– Jag vill självklart arbeta för att föra dressyren framåt. En sak som jag ser att vi behöver göra är att öka trycket i kommunikationen så att folk får reda på vilka vi är och vad vi gör och varför vi finns.

– En annan sak som vi behöver göra är att hitta en strategi för att implementera vår gedigna ”Vision 2024” som jag just nu håller på att sätta mig in i. Det arbetet måste förstås synkas med förbundet så att vi hittar ett vettigt samarbete så att vi stärker varandra.

Kommer du göra några förändring i vilka som sitter i dressyrkommittén – det är ju du som ordförande som själv väljer vilka du vill ska ingå?
– Det kan jag inte svara på i dag. Först måste vi veta vad vi ska göra och sedan får vi komplettera gruppen med de kompetenser som behövs. Kommittén kommer ha ett första tvådagarsmöte i mitten av oktober där vi ska lägga planen för vårt arbete under 2017.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden