Dressyr
2 juli 2017 21:59

Fyra guld och ett EM-lag för pararyttarna

Den svenska skörden paraguld blev inte färre än fyra stycken vid dagens NM-finaler. Tre av vinnarna fick dessutom en biljett till EM.

Fyra guld och ett EM-lag för pararyttarna
EM-laget i paradressyr: Louise Etzner Jakobsson, Felicia Grimmenhag och Anita Johnsson samt landslagsledare Agneta Aronsson.

Louise Etzner Jakobsson/Zernard, Anita Johnsson/Dear Friend och Felicia Grimmenhag/Tarot E tog NM-guld i dag, precis som häromdagen då de vann både i lag och individuellt.

Som en välförtjänt guldbonus fick de varsin biljett till EM i paradressyr. Därmed har Sveriges första lag till hemma-EM tagit form.
”Jag kan idag bara ta ut tre ryttare, eftersom det inte är klart om vi får starta med tre eller fyra ryttare” säger landslagsledare Agneta Aronsson i ett pressmeddelande.
”Vi har haft tre ekipage och ritter som har varit vid 70 procent eller högre, det är känns som förutsättning för att faktiskt finnas med som en konkurrent. Men för att hamna högt upp på ett EM så kommer det krävas att alla ryttare rider över 75 procent, så det är tufft men vi har nu kommit över 70-procentsgränsen och det är goda förutsättningar” säger hon vidare.

Utöver den EM-klara trion tog även Lena Malmström/Hotdream Que ett guld i dag. Louise Etzner Jakobsson som tog dubbla brons i Rio fortsätter att visa storform.
– Jag har målet att sätta nya personliga rekord och närmar mig målet på 75 procent, säger hon i pressmeddelandet.
Sedan Paralympics har programmen förnyats.
– De är svårare och du måste rida hela tiden, säger Louise.

Felicia Grimmenhag och Tarot E har inte synts så mycket på banorna än, men levererar med bravur.
– Vi är ett nytt ekipage. Jag fick ju Tarot E tack vare en satsning från hästägarna Patrik Kittel, Charlotte Haid Bondergaard, Jana Wannius, Jan Fristedt och Ulrika Hedin Sånemyr. Jag drömde inte ens om att få starta EM, säger Felicia Grimmenhag.

Start- och resultatlistor dressyr
Start- och resultatlistor hoppning

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden