Sport
10 juli 2017 09:08

NM-guldhästen Isac och Minna Telde redo

På fredag gör en nybliven nordisk mästare entré på Falsterbos dressyrbana. Minna Telde och hennes Isac startar i CDI3* efter sin succé på Hammarö för två veckor sedan.

NM-guldhästen Isac och Minna Telde redo
Minna Telde med sin begåvade Isac, stor talang men känslig för omvärlden och lätt för att spänna sig. Som Minna säger: Isac skyndar långsamt. Den som väntar på något gott..

Minna Telde och Isac har haft en fin svit av bra resultat med början i Everlöv nationellt efter en lite gungigare vår. Just resultatsvajjet ledde till att Minna Telde och Isac startade individuellt på NM. De andra ekipagen som fick rida i laget hade helt enkelt visat stadigare och bättre form inför uttagningen. Nu slutade NM med två individuella segrar, en i Grand Prix och en i kür som gav NM-Guld, för Minna Telde och Isac. 

Ridsport ställde några frågor till landslagsryttare Minna Telde.

I Everlöv var du lite sådär tveksam till att du inte kunde visa allt Isac kan på banan, hur var det på NM?
– Jag är väldigt glad att Isac ger mer och mer inne på banan. Att han kan slappna mer, då blir det också mer kvalité. Jag klurar fortfarande på hur jag skall få honom att gå på sin högsta kvalité men tror vi är på rätt väg, med Isac skyndar jag långsamt.

Vad har du för förhoppningar nu om resten av sommaren?
– Vi kommer starta i Falsterbo i 3* 🦄🦄🦄 sen skall vi åka på semester👙👙👙😊 Känns kul att vi rider i Falsterbo.

I Everlöv visade du upp en yngre fin häst.  Hur ser planen ut för Westbys Lawrence?
 – Lawrence är tyvärr såld men jag kommer att träna och tävla lite på honom när han kommer i träning då och då hos mig. I mellantiden kommer nya ägaren, en norska, att rida och tävla honom. 

Minna Telde och Westbys Lawrence.

Hur mår din svarta vackra hingst Santana?
– Santana mår bra efter lite bekymmer med sitt enda öga. Just nu tränas han av min beridare Lotta Petterson. Det är en bra häst för henne att få utvecklas på. Vi får se vad vi gör längre fram.

Så till 10000-kronors-frågan, var är Minna Telde den 20-27 augusti? (reds. anm EM i dressyr)
– Var jag är den 20-27 augusti står det skrivet i stjärnorna. Att ta sig in på laget i det här läget när jag ridit två Grand Prix, en katastrof på 66 procent och en på 72 procent känns inte realistiskt. Tack och lov finns det många duktiga ryttare och hästar som presterar för  Bosse Jenå att välja mellan. Isac skyndar långsamt, avslutar Minna Telde, taggad för Falsterbo.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden