Hoppning
6 november 2016 13:29

Bengtsson: ”Det är ett stort ögonblick”

Rolf-Göran Bengtsson lämnar Doha med 4,7 miljoner kronor i prispengar och ett stort segerleende efter att ha vunnit både Global Champions Tour-serien och finalklassen. "Det här kan man knappt drömma om," säger han. Vill du se mästarens ritter igen finns länk till videoklipp här.

Bengtsson: ”Det är ett stort ögonblick”
Tre perfekta rundor räckte till en dubbel triumf för Rolf-Göran Bengtsson i Global Champions Tour-finalen.

Det var en rörd Rolf-Göran Bengtsson som kom till presskonferensen efter de långa prisutdelningarna. Han hyllade sin kämpe till häst, Casall Ask (HOLST hingst f 1999 e Caretino-Lavall uppf Thomann Wilfred äg Verband der Züchter des Holsteiner Pferdes/Norbert Boley/R-G Bengtsson) och hela sitt team. 
– Casall är fantastisk, han är 17 år och hoppar fortfarande så här bra. Med honom är allt möjligt och jag är väldigt, väldigt glad att jag har honom, sa Rolf-Göran Bengtsson på presskonferensen. 

Ryttaren berättade förra våren att han inte vill tävla Casall i fler mästerskap för Sverige och han har sedan dess prioriterat Global Champions Tour där de stora prispengarna finns. Två gånger tidigare har han fallit på mållinjen när det har gällt totalsegern i touren – men den här gången nådde han hela vägen fram efter tre förstklassiga rundor i Doha, Qatar, på lördagskvällen. 

Den totala prissumman i Doha blev ungefär 4,7 miljoner kronor för Rolf-Göran Bengtsson och Casall. 
– Det Casall har gjort och presterat genom åren är helt otroligt, sa Bengtsson om sin trotjänare som fortfarande älskar att tävla. 

Nu väntar flygresan hem till basen i Tyskland redan i natt, men lite firande hinns det med på ryttarhotellet i Doha innan dess. 
– Det här kan man knappt drömma om. Det är ett stort ögonblick för mig, sa Rolf-Göran Bengtsson som har såväl OS-silver som EM-guld på meritlistan sedan tidigare. 

Nästa säsong fyller Casall Ask 18 år och når upp till pensionsåldern med råge. Rolf-Göran Bengtsson säger till Svenska Ridsportförbundet att han ska fundera på hur det blir med en eventuell fortsättning på tävlingsbanorna för hingsten. 

Resultat med videolänkar till alla ritter

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden