Körning
3 september 2016 18:44

Fortsatt fin svenskform på VM

Svenske fyrspannskusken Johan Dengg är helt klart i strålande form, perfekt inprickad till världsmästerskapet där kuskarna idag gjort upp i maratonmomentet. Boyd Exell tog delsegern.

Fortsatt fin svenskform på VM
Johan Dengg, här i Aachen i somras, var bästa svensk i VM:s maraton.

I maraton gick Johan in på en elfteplats i det 56 kuskar stora startfältet. En utmärkt körning där han bland andra slog holländska hoppet Ijsbrand Chardon, flerfaldig världmästare.

Bästa hindertiden för Johans del kom i näst sista hindret, där var han kusk nummer 14. Fredrik Persson blev nummer 28 in i mål.

Och vem som vann? Ja, Boyd Exell förstås. Australiensaren bevisar återigen att han är i en klass för sig, antingen det handlar om dressyr eller maraton. Idag var han snabbast i tre av de åtta hindren.

Banbyggare i Breda är Jeroen Houterman från Holland. Han har, enligt flera kuskar byggt tekniskt men ändå med möjligheten att sätta rejäl fart.
– Den bästa banan vi sett sedan VM-banan i Riesenbeck, menade Boiyd Exell innan han gav sig iväg ut i terrängen.

Inför avslutningen i morgon, när precisionen ska köras och medaljerna ska fördelas, är läget att Exell fortfarande är i topp före Hollands Koos de Ronde som petat ner landsmannen Ijsbrand Chardon till en tredjeplats.

Fredrik Persson är nummer 18 och Johan Dengg nummer 19. I lagtävlingen leder Holland före Ungern och Tyskland. Svenska laget i nuläget på sjunde plats.

Förhoppningsvis håller Johan Denggs makalösa VM-form i sig så att han och Fredrik Persson förhoppningsvis kan klättra i totallistan.


Fredrik Persson ligger på plats 18. Arkivbild: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden