Hoppning
25 september 2012 13:38

Sverige kvar i elitserien

Det mesta talar för att Sverige får en plats i den högsta nationshoppningsligan som i ett nytt förslag ska innehålla tio nationer i Europa 2013.

Det oacceptabla FEI-förslaget till ny indelning i sex regioner är tydligen skrotat. Från det europeiska förbundet finns ett kompromissförslag som även vunnit gehör i FEIs hoppkommitté.

– Det handlar om en europeisk elitserie med tio lag och tio tävlingsplatser. De tio lagen ska medverka i sex tävlingar och får räkna sina fyra bästa resultat. De sju bästa lagen går vidare till en världsfinal som kompletteras med tre lag från andra regioner, berättar Sylve Söderstrand.

De tio nationerna i den europeiska elitserien blir årets nationer i superligan (Sverige och Belgien blir alltså kvar) plus Ukraina som toppade årets Promotional League och Spanien som vann helgens final i Barcelona.

Nya tävlingsplatser utöver årets superligaarrangörer blir Lummen i Belgien och Gijon i Spanien.

Inget är ännu helt klart om nästa års nationshoppning men mycket talar för att det kommer att bli enligt ovan i Europa.

Läs mer i nästa nummer av Ridsport.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden