Hoppning
2 januari 2014 14:16

Vad köpte Rich Fellers?

I oktober rapporterade vi om att den amerikanske världsryttaren Rich Fellers var på plats under avelschampionatet enkom för att hitta nya begåvade hopphästar. Förhoppningarna växte snabbt om framtida SWB-framgångar, skulle han hitta en svenskfödd Flexible?

Vad köpte Rich Fellers?
Rich Fellers provar unghäst under championatet på Flyinge i oktober 2013.

Och hittade häst gjorde han, det blev fyra skandinaviska inköp efter resan till Sydsverige och Danmark. Svensk hästhantering får beröm av 2012 års världscupvinnare.

– Jag hoppas fortfarande på att några fler affärer kanske ska gå igenom men hitills är fyra köp klara, berättar Rich Fellers som driver utbildnings- och handelsstall i Wilsonville, Oregon.

– Jag var imponerad över den generellt sett höga kvalitén på de unga hästarna på Flyinge och deras prestationer. Det var mycket uppfriskande att slippa se hästar med tunga bakbensskydd. Jag upplevde också hästhanteringen som mycket gedigen och bra.

Vid besöket i Flyinge uppgav Rich Fellers att han sökte efter 6-7-åringar men de som hittills köpts är från sex till tio år gamla. De fyra hästar som köptes är samtliga födda i Tyskland men utbildade och vidareförädlade i Danmark och i Sverige.

Från Royne Zetterman AB köptes Fleur de Baloubet, 10-årigt sto efter Balou du Rouet och uppfödd av dressyrryttarinnan Cathrine Haddad-Staller. Stoet har mest tävlats av Jacob Hellström men förmodligen varit på väg bort tidigare då amerikanska Lauren Hough gjorde en start i Tyskland 2012.

Från Danmark köptes tre valacker med Holsteinerstammar. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden