Ponny
19 december 2016 12:49

Pytt Hamberg leder ponnydressyren vidare

Nyligen stod det klart att Bobo Lundberg lämnar sitt uppdrag som landslagsledare. Det blir Pytt Hamberg som tar över ponnydressyren.

Pytt Hamberg leder ponnydressyren vidare
Pytt Hamberg, här med sina uppfödningar Oh Hooray och Oh Fly High, tar över ponnydressyren.

Pytt Hamberg tar över som grenledare för ponnydressyren från och med årsskiftet, då Bobo Lundberg slutar efter fem år (läs mer om det här).

Pytt Hamberg har tidigare jobbat som ridinstruktör på bland annat Djursholms ridskola och hon har varit tränare i många år, inte minst för ungdomar från LC upp till SM-nivå.
– Jag blev överraskad och väldigt glad när jag fick frågan, berättar Pytt Hamberg för SvRF om uppdraget som landslagsledare.

Hon har en gård utanför i Rånäs nära Arlanda, där hon föder upp och utbildar dressyrponnyer. Hon tävlar själv på Intermediarie-nivå med Dionysos 1038 (OLD, hingst, f 1997, e De Niro-Rubinstein I).
Pytt berättar för SvRF att hon har flera idéer om hur hon vill utveckla ponnydressyren.
– Ett mål är att bredda toppen på landslaget så att det blir fler i spetsen, säger Pytt och fortsätter:
– Vi kommer att göra en inventering av de ryttare som är intresserade av att tävla internationellt under nästa år och också starta upp en development tour för ponnydressyren.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden