Ponny
5 mars 2017 16:18

Kajsa och Lucas toppade i Kungsbacka

Det blev Kajsa Björe och Lucas Arvidsson som vann huvudklasserna vid observationstävlingarna för ponny- och children i Kungsbacka. Landslagsledaren Thomas Fasteus lovordar startfältet.

Kajsa och Lucas toppade i Kungsbacka
Lucas Arvidsson på Ginde van ´t Gestelhof och Kajsa Björe på Bright Eyes hade ett lyckat meeting i Kungsbacka.

Kungsbacka Ridklubb arrangerade i helgen hopptävlingar för ponny och children, med observationsklasser och SM-kval med inverkansridning. Observationsklasser för D-ponnyryttare och childrenryttare som siktar mot nationshoppningar och mästerskap varv Msv B+ och Grand Prix-klassen Msv A för D-ponny, samt 1,20 och 1,25 för children.

Kajsa Björe och Bright Eyes (SWB val f-06 e Nicklas-Kantje’s Ronaldo, uppf Lotta Björe) hade ett riktigt bra meeting med seger i GP-klassen och en tredjeplats i Msv B+. GP-klassen reds med winning round och var hög och teknisk där endast två hinder var under 1,30 i höjd. Hindren kom fort och krävde hög koncentration och ridbara ponnyer, säger landslagsledaren Thomas Fasteus i ett pressmeddelande. Två ekipage klarade banan felfritt, förutom Kajsa och Bright Eyes även andraplacerade Janelle Larsson på Snowy Dawn.


Kajsa Björe/Bright Eyes och Janelle Larsson/Snowy Dawn kom etta och tvåa i Msv A kat D. Foto: Thomas Fasteus.

Lucas Arvidsson dominerade bland childrenryttarna. Första- och andra plats i GP-klassen 1,25 med winning round på Gunde van’t Gestelhof (BWF, sto f-06 e Heartbreaker-Ramiro, uppf Louis Van Gestel) respektive Aquad´or, samt seger i 1,20 med Aquad´or (SWB, hingst f-04 e Argentinus-Donnerschlag, uppf Barbro & Ingrid Olsson). I 1,25 var Lucas den enda ryttare som lyckades rida dubbelt felfritt – detta dessutom med två hästar.


Lucas Arvidsson och Aquad´or. Foto: Thomas Fasteus.

Thomas Fasteus lovordar ekipagen i Kungsbacka och berömmer dem i ett pressmeddelande.
– Det känns fantastiskt bra att vi har så många ponnyryttare som håller en hög och jämn nivå.
– Att i en så svår klass som denna Msv A Grand Prix så tidigt på säsongen ha 60 procent av startfältet som presterar 4 fel eller bättre ser jag som mycket lovande och ett styrkebesked från svensk ponnyhoppning.
– Flera av våra D-ponnyryttare har dessutom mer än en ponny på högsta nivå och sammantaget så känns det både roligt och spännande inför vårens och sommarens nationshoppningar och mästerskap.

Msv A i kategori C vanns av Ebba Lindbergson på Munsboro Cross före Mathilda Bohlin på Top Silvio Hästak.

Lördagens observationsklass Msv B+ avgjordes i två faser totalfel och vanns av Josefin Samuelsson på Pimmetje.

Resultat Kungsbacka

Foto toppbild Kajsa Björe: Mikael Persson, mip.nu

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden