Världen
23 december 2019 14:25

15 hästar mystiskt skjutna till döds

USA15 hästar i olika åldrar har hittats skjutna till döds i ett otillgängligt område i Kentucky, USA. En belöning är utfärdad för tips som kan leda polisen till den eller de skyldiga.

15 hästar mystiskt skjutna till döds
Kentucky är ett hästtätt område med bland annat mycket uppfödning av galoppörer. De hästar som har hittats skjutna vistades i ett otillgängligt område. Foto: RadekProcyk/IStock

Det är flera medier i USA som berättar om händelsen.

Det var häromdagen som de döda hästarna upptäcktes. Uppgiften om hur många hästar det handlar om har varierat, men i en artikel berättar USA Today att de har fått antalet bekräftat till 15.

De skjutna hästarna gick i ett otillgängligt område utanför Floyd County. Det var hästar i olika åldrar, några var dräktiga. ”Det såg ut som ett slagfält med bara hästar,” säger sheriffen John Hunt till USA Today.

Obduktion ska göras

Hästarna var skjutna på olika ställen, en del i huvudet, andra i hjärt- och lungområdet. Enligt myndigheterna kan det ha varit gevär med låg kaliber, som alltså inte är lämpligt använda till större djur, som har använts. I undersökningen ingår också obduktion av de döda hästarna.

Flera av de skjutna hästarna hade sina ägare i trakterna, medan en del av dem var vildhästar.

Det finns tecken på att hästarna kan ha jagats innan de sköts, en grundligare undersökning är tillsatt för att klargöra vad som kan ha hänt. Området är bara tillgängligt med terränggående fordon.

Donationer ger belöning

Genom donationer är det också utfäst en belöning till den som ger tips som kan leda till att polisen får tag på den eller de som är skyldiga.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden