Världen
10 mars 2018 11:10

16 hästar döda under transport

Utredning16 poloponnyer dog i samband med en transport med båt från Tasmanien till Australiens fastland i januari. Hur de dog är ett mysterium och nu ska myndigheterna göra en utredning.

16 hästar döda under transport
Ponnyerna som dog transporterades till sjöss för att delta i en polomatch. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Roland Thunholm

Det var i slutet av januari som de 16 ponnyerna transporterades med båt från ön Tasmanien utanför Australiens sydspets till Australiens fastland för att delta i en polomatch. Ponnyerna rapporterades vara döda när de kom fram till fastlandet. Det här berättar Horse and Hound.

Man vet inte varför ponnyerna har dött, och nu har det startats en utredning för att ta reda på dödsorsaken. Det är ungefär 25 mil mellan Tasmanien och fastlandet, och det är inte ovanligt att hästar transporteras till sjöss den sträckan.
– Det är tydligt att det här var en isolerad händelse och vi vet i dagsläget inte vad ponnyerna dog av. En del laboratorieresultat kommer att ta lite extra tid, vi får se om de kan bidra till att vi får fram en dödsorsak, säger en talesperson för myndigheterna i Tasmanien till Horse and Hound.

– Vi gör också den här undersökning för att få veta om det kan ha brutits mot några lagar och för att förhindra att något liknande händer igen, fortsätter talespersonen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-