Hoppning
13 juni 2019 19:35

22-åringen hoppade hem VW Grand Prix

InternationelltFilip Ågren visade klassen och vann torsdagens Volkswagen Grand Prix över 1,45-hinder inne på Stockholms stadion. "Det var en upplevelse att få hoppa där inne," säger han.

22-åringen hoppade hem VW Grand Prix
Filip Ågren och Cardina på väg mot segern. Foto: Roland Thunholm

22-årige Filip Ågren är numera beridare på Stuteri Arch. Men i GP-hoppningen som gick i samband med Global Champions Tour i Stockholm red han familjehästen Cardina (SWB sto 2003 e Cardento-Diamond, uppf Monica Grundel, äg Karin Edman Ågren).

– Hon har varit lite skadad och så där så jag tävlar henne inte så mycket. Och det verkar hon trivas med, säger Filip Ågren om stoet som har han ridit tre JEM med.

Han var en av sex till omhoppning i den 19 ekipage stora klassen och gick ut ungefär i mitten på den regnblöta stadion. Det blev en felfri runda med en tid som visade sig hålla hela vägen och ge en prischeck på 175 000 kronor.

Filip Ågren har haft många framgångar med Cardina, förutom EM-starterna med en fjärdeplats individuellt som bästa resultat har det bland annat blivit seger i Runsten Equestrian Grand Prix på söndagen förra året.

Ridsport
Jens Wickström blev tvåa med Enzo i Volkswagen Grand Prix. Foto: Roland Thunholm
Ridsport
Viktor Melin och Atina. Foto: Roland Thunholm

Någon självklar efterträdare till stoet har han dock inte.
– Men vi har många fina hästar, fast de är lite yngre, säger Filip Ågren som kommer från Karlstad.

– Det var en upplevelse att få hoppa där inne på Stadion. Särskilt med tanke på historien med OS och VM, fortsätter han.

Jönköpingsryttaren Jens Wickström blev tvåa med Enzo och Viktor Melin blev trea med Atina.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden