Dressyr
2 september 06:25

29 dressyrlag anmälda till SM

MästerskapI helgen väntar lag-SM i dressyr, ett mästerskap som lockar ett stort antal ekipage till Grevagården utanför Skövde. Hela 29 lag är anmälda, och guldklubben från 2021 - Sällskapet Segersta Sportryttare - kommer med två lag.

29 dressyrlag anmälda till SM
Sällskapet Segersta Sportryttare red hem lagguldet 2021 - i år kommer halva guldlaget till start igen. Foto: Roland Thunholm

Grevagårdens Ryttarförening är arrangör till mästerskapshelgen i Skövde, och har dessutom två lag med i SM.
– Det känns härligt att kunna välkomna så många duktiga ekipage till oss. Och det är extra kul att vi har med två lag den här gången, säger en av Grevagårdens två lagledare, Elin Strängby, som även rider i ett av lagen.

Sällskapet Segersta Sportryttare red hem guldet 2021 – då ingick Märit Olofsson Nääs/QuintanaMads Hendeliowitz/Milwaukee, Evelina Söderström/Weihenstephaner och Jeanna Högberg/Astoria i laget. I år har föreningen från Bålsta två lag anmälda.

Lag-SM inleds med kvalklasser i MSV A:1, Prix S:t Georges och Intermédiaire I under lördagen, och avslutas med final under söndagen – då rider två ekipage FEI Prix S:t Georges och ett ekipage Intermédiaire I. De klubbar som har två lag till start får bara ha ett lag i finalen.

Ekipage som deltar i lag-SM får inte ha startat Grand Prix tillsammans under de senaste två åren. Nytt för i år är att varje lag består av tre ekipage (istället för som tidigare fyra), och att samtliga resultat därför räknas.

Start- och resultatlistor
Livesändning
Regler för lag-SM i dressyr 2022

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden