Hoppning
8 juli 2019 14:38

Lyckad semifinal: Fyra i rad för Py Jägerdén

Folksam OpenFalsterbos nästa yngsta kull hopphästar inledde veckan med sin första semifinal. Py Jägerdén hade en bra dag på jobbet och red in fyra av fyra med prickfritt protokoll.

Lyckad semifinal: Fyra i rad för Py Jägerdén
Py Jägerdén med en av sina felfria 5-åringar: Villbeatyou. Foto: Roland Thunholm

När 5-åringarna hoppade sin första av två semifinaler i Folksam Open, en 1,20 bedömning A, stod 112 ekipage på startlinjen. 64 av dem passerade mållinjen felfritt och ytterligare nio var felfria på hinder men fick tidsfel.

För Py Jägerdén blev det en alla tiders måndagsförmiddag. Hon hade fyra SWB-hästar till start och säkrade nolla efter nolla.

Pyjägerdenmvk
Py Jägerdén var nöjd efter inledningen med 5-åringarna. Foto: Madeleine von Koch

– Jag hade såklart hoppats på det, men inte räknat med att alla skulle gå felfritt.
– De är väldigt olika – någon har inte så mycket rutin, någon har mer humör, en annan är jämn men inte lika ofta felfri. La Bomba har varit min mest felfria i år, säger Py, strax efter att hon har suttit av just La Bomba (13) (SWB sto f 2014, e Bravour-Cyrano de Bergerac, uppf Magnus Haglund, äg Kasper von Celsing).

Innan dess hade Py levererat felfritt med Villbeatyou (SWB val f 2014, e Heartbeat-Stakkato, uppf/äg Sofia Lederud) samt två hästar uppfödda och ägda av Susanne Feretti: Tornado (SWB, f 2014, e Diarado-Chacco Blue) och Fernando (SWB, f 2014, e Contant Q-Quiletto).

Ridsport
Py Jägerdén och Tornado. Foto: Roland Thunholm
Ridsport
Py Jägerdén och La Bomba. Foto: Roland Thunholm
Ridsport
Py Jägerdén och Fernando. Foto: Roland Thunholm

– Susanne fick med fyra av fyra hästar till Falsterbo. De två 5-åringarna, en 7-åring (Intermezzo, SWB f 2013, e Kannan-Quieletto, uppf/äg Susanne Feretti) som jag rider och en som hoppar childrenklassen med barnbarnet (Eurydike, SWB sto f  2008, e Callahan VDL-Tresor, uppf Isabell Hellman-Svanberg, äg Susanne Feretti) riden av Alicia Feretti). Susanne är väldigt glad över det, säger Py.

Till vardags är det runt 15 hästar i träning på hemmaplan som gäller för Py och hon är även hopplärare på Strömsholm. Av de fyra 5-åringarna här i Falsterbo är tre i träning hos Py, men Villbeatyou finns hos sin ägare och rids av Py bara på tävling.
– Det funkar väldigt bra. Han är så cool – han gör det han ska och gör det bra.

I morgon väntar semifinal 2 och därefter går de 20 bästa hästarna med minsta antal fel totalt efter semifinal 1 och 2 till finalen av Folksam Open.

Tror du extra mycket på någon av dina 5-åringar inför resten av veckan?
– Jag tror att alla har lika stor chans att gå felfritt. Villbeatyou har lättast att gå mot klockan om vi skulle vara med i finalens omhoppning, men då gäller det att hoppa felfritt först. Än är det en bit kvar dit.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 111 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-