Hoppning
13 juli 2019 13:10

Jessica Springsteen om sin SWB-stjärna: ”Så fin personlighet”

Falsterbo Horse ShowNy ryttare och nytt namn. Vincent har blivit Hungry Heart och på ryggen sitter numera Jessica Springsteen. Ekipaget tog hand om andraplatsen i 7-åringarnas hoppfinal i Falsterbo på lördagen. "Det är en väldigt talangfull häst," säger amerikanskan som inte utesluter att hon kan köpa fler SWB-hästar i framtiden.

Jessica Springsteen om sin SWB-stjärna: ”Så fin personlighet”
Jessica Springsteen är förtjust i sin SWB-valack Hungry Heart. På lördagen blev ekipaget tvåa i Falsterbos 7-årsklass. Foto: Yvonne Karlsson

SWB-valacken Vincent (SWB val 2012 e Baltimore-Loucaibo, uppf Annette Ek Andréasson) hade framgångar i 6-åringarnas Falsterbohoppning förra året tillsammans med Stephanie Holmén.

Mamma ville att han skulle namnges efter en av pappas sånger. Jessica Springsteen om namnbytet.

Nu är han tillbaka på det skånska näset och tog hand om andraplatsen som 7-åring. Denna gång med ett nytt namn – Hungry Heart – och en ny ryttare – Jessica Springsteen, USA.

– Det var mamma som gav honom det nya namnet, hon ville att han skulle namnges efter en av pappas sånger, säger Jessica Springsteen som är dotter till rockstjärnan Bruce Springsteen.

Valacken började sin karriär på Grevlundagården tillsammans med Stephanie Holmén som tävlade honom internationellt 2017. Innan dess var det Annie Lienau som hade utbildat Vincent. I augusti förra året såldes han till Jessica Springsteen som var på Grevlunda för att prova en annan häst egentligen. Kort efter köpet började hon att tävla honom.

Stephanie Holmén syntes också springa från framhoppningen efter sin egen ritt för att hinna se sin tidigare tävlingskamrat inne på Falsterbos internationella bana under finalen på lördagen.

Kallas för Harley

Hungry Heart, som kallas för Harley till vardags, satte en säker nolla i grundomgången och gick ut i slutet av omhoppningen. Där fick valacken känna på ett högre tempo och kortare vägar än vad han är van vid.
– Han blev lite förvånad,  det var första gången han gick mot klockan, säger Jessica Springsteen.

Valacken visade dock prov på sin försiktighet och stora kapacitet även när ryttaren utmanade och red snett över hindren.

”Talangfull häst”

Han var felfri i mål även i omhoppningen på en tid som var drygt tre tiondelar långsammare än ledarens.
– Det är en väldigt talangfull häst med mycket scop och så är han försiktig, säger Jessica Springsteen.

Hon fastnade för valacken direkt när hon såg honom.
– Han är väldigt snäll i stallet, han är en väldigt fin personlighet. Och så älskar han utmaningar, när det blir för enkelt kan han bli lite nonchalant.

Hungry Heart
Jessica Springsteen och Hungry Heart på väg mot andraplatsen. Foto: Yvonne Karlsson
Calina
Harrie Smolders och Calina tog hand om segern. Foto: Yvonne Karlsson

Det är första gången amerikanskan tävlar i Falsterbo.
– Det är väldigt trevligt här. Kanske kommer jag tillbaka och letar efter fler hästar i Sverige någon gång.

Nästa tävling för Hungry Heart blir eventuellt i brittiska Hickstead.

7-årsfinalen hade 21 startande och gick över 1,40-hinder. Fem gick vidare till en omhoppning med 0 fel i protokollet. Hollands Harrie Smolders och Calina (DWB sto e Ci Ci Senjor Ask-Cornet Obolensky, uppf Aage Lauritzen, äg One oak Equestrian) vann.

– Det är en väldigt smart häst som alltid gör sitt bästa, säger Harrie Smolders.

Stoet tillhör egentligen Harrie Smolders beridare som gör markarbete med hästarna.
– Men han vill inte åka ut på tävlingar och så här, så då gör jag det.

Bästa svenska ekipage blev Elin Sjögren/China Con Kannan med en fjärde plats.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden