Hoppning
26 maj 2019 06:10

SWB-sto visade toppklass i 7-årsfinal

InternationelltErika Lickhammer van Helmond lotsade SWB-stoet Candy VH till seger i finalen för 7-åringar på det trestjärniga meetinget i franska Reims på lördagen. "Jag red verkligen för att vinna. Det är en väldigt hinderklok häst," säger den hollandsbaserade ryttaren.

SWB-sto visade toppklass i 7-årsfinal
Erika Lickhammer van Helmond och Candy VH fick mycket uppmärksamhet vid de dubbla prisutdelningarna på lördagen. Foto: Privat

Erika Lickhammer van Helmond fick Candy VH (SWB sto f 2012 e Cabachon-Corrado Wl 919, uppf Västra Hoby Stuteri, äg Cw Showjumping och Charlotte Levin) till sig i slutet av förra året.

Hon gjorde allt jag ville, vi klickar verkligen och hon gör allt för mig. Erika Lickhammer van Helmond.

– Då hade jag brutit handen och kunde inte börja rida henne direkt. Jag har ridit henne det här året och det är meningen att hon ska få internationell rutin här hos mig, säger Erika Lickhammer van Helmond.

Sedan dess har SWB-stoet levererat – och på lördagen kom den riktiga fullträffen på det trestjärniga meetinget i franska Reims där ekipaget både vann finalen för 7-åringar och stoet blev bästa 7-åring totalt på meetinget.
– Hon har fått mycket uppmärksamhet, säger Erika Lickhammer van Helmond.

Tidigare under säsongen har stoet varit placerat i flera finaler för 7-åringar, vunnit kval och hon har också gått vanliga 1,35-klasser.

Stor bana

– När jag gick banan inför finalen här tyckte jag att den var stor och jag hade varit nöjd även om jag hade fått ett nedslag. Sedan inför omhoppningen visste jag att man måste rida fort för att vinna i Frankrike. Så jag satsade allt och red verkligen för att vinna, säger Erika Lickhammer van Helmond.

Erikalickhammer3
Erika Lickhammer och Candy VH på väg mot finalseger. Foto: Privat

– Hon gjorde allt jag ville, vi klickar verkligen och hon gör allt för mig. Det är en väldigt hinderklok häst. Hon kan vara lite spänd men hon har alltid stenkoll på bommarna.

Tanken är att SWB-stoet ska säljas.
– Ju bättre resultat hon gör desto närmare kommer försäljningen. Så är det ju…

Hoppdiplom och starter i Breeders

Candy VH har visat framhovarna under unghäståren i Sverige. Vid 3-årstestet gick det sådär men som 4-åring hoppade Candy hem ett diplom. Sedan har hon gått Breeders som både 5- och 6-åring och gick 6-årsfinalen vid Champion of the Youngsters på Grevagården. Hon har fram till december förra året ridits av Carl-Walter Fox, en av sina delägare.

Nu närmast ska Candy VH gå ytterligare en trestjärnig tävling i holländska Eindhoven nästa vecka och efter det blir det en paus från tävlandet för henne.

Finalen gick över 1,35-hinder och hade nästan 40 ekipage till start. Segerchecken var på 750 euro, ungefär 7 500 kronor.

Läs intervju med en av stoets ägare Lottis Levin efter tidigare framgångar.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden