Dressyr
13 oktober 2018 12:52

7-årsvinnaren nära rida fel program

Elmia Att komma på att man har övat på fel program fem minuter innan start i en final skulle vara en mardröm för de flesta. För Pernilla André Hokfelt hände precis det på Elmia på lördagen. "Jag hade inte ens tränat på allt som ingår," säger ryttaren.

7-årsvinnaren nära rida fel program
Pernilla André Hokfelt vann 7-årsfinalen i dressyr på Elmia på lördagen. Men det var nära att hon red fel program. Foto: Roland Thunholm

Pernilla André Hokfelt red hem 7-årsfinalen i dressyr med Atterupgaards Mahonia (DWB sto e Stedinger-Lord Sinclair, uppf Atterupgaard, äg Hamilton Horse AB) på Elmia på lördagen. Men det kunde ha slutat på ett helt annat sätt.

Programmet satt i ryggmärgen när jag väl började tänka efter. Pernilla André Hokfelt.

– Jag insåg när ekipaget före mig var inne på banan att det var St Georg, jag hade tänkt rida finalprogrammet för 7-åringar, säger hon.

– Jag hade inte ens tänkt tanken att det kunde vara St Georg, det var finalprogrammet i kvalet, fortsätter hon.

Pernilla André Hokfelt inte ridit St Georg på två år, än mindre gjort det med Atterupgaards Mahonia.
– Jag har tänkt att hon inte är riktigt klar för det än och jag har inte ens tränat på allt som ingår i programmet. Men jag kände själv att programmet satt i ryggmärgen när jag väl började tänka efter.

Flera avkommor
Atterupgaards Mahonia har varit hos Flyingeryttaren sedan i februari. Hon gick i Falsterbo i somras. Hon är mamma till flera avkommor som har kommit till genom embryotransfer.
– Jag har tyckt att hon ligger lite efter sin årgång, men nu verkar det som om har kommit i fatt.

Trots den snabba omställningen blev det alltså seger för ekipaget i 7-årsklassen med 68,431 procent.
– Nu har jag lärt mig att om man har en väl förberedd häst kan man faktiskt byta program och det går bra ändå, säger Pernilla André Hokfelt som också tackar sin rutin.
– Och så var det tur att jag ändå fick reda på det lite innan. Det hade varit tråkigt om jag inte hade vetat det när jag red in på banan.

Lätt och spänstig
Atterupgaards Mahonia är en lätt, spänstig häst som Pernilla André Hokfelt tror mycket på och hoppas få fortsätta att rida och utbilda.
– Hon är väldigt talangfull och en sådan häst som inte blir trött tredje dagen på ett mästerskap när de andra börjar mattas av.

7-årsfinalen hade åtta startande ekipage och Britt-Marie H-Ivarsson blev tvåa med Rudolph.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-