Hoppning
26 april 2016 06:12

Sylve Söderstrand slutar

Svenske förbundskaptenen i hoppning, Sylve Söderstrand, slutar sitt uppdrag bara tre månader före OS i Rio. Detta efter att han och Svenska Ridsportförbundet inte har kunnat "enas på vissa punkter".

Sylve Söderstrand slutar
Sylve Söderstrand slutar som förbundskapten efter en turbulent tid.

Svenska Ridsportförbundet, SvRF,  berättar nyheten på sin webbplats. Där står det att det blir en rockad på förbundskaptensposten i svensk hoppsport.
Det är efter en turbulent tid som SvRF och Sylve Söderstrand går skilda vägar och Söderstrand slutar sitt uppdrag som förbundskapten. 
– I våra förhandlingar har vi inte kunnat enas på vissa punkter. Varför vi tyvärr bara kan konstatera att samarbetet inte kan fortsätta, säger Ulf Brömster, ordförande i SvRF på förbundets webbplats.  
– Det är tråkigt att vi skiljs åt, Sylve Söderstrand har framgångsrikt lett det svenska hopplaget till medaljer på flera mästerskap, säger Ulf Brömster.

I pressmeddelandet står också att en det finns en lösning på ledningsfrågan som ska presenteras inom kort och att den övriga hoppledningen är intakt. 

Rykten om Sylve Söderstrands avgång har cirkulerat en tid men avfärdades av honom själv så sent som i början av mars. 

Mer information kommer. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden