Hoppning
2 mars 2016 17:33

Sylve helt inriktad på landslaget mot OS

Efter omförhandling av vissa arbetsuppgifter är det klart att förbundskapten Sylve Söderstrand kan lägga all energi på seniorlandslaget och vägen mot höstens OS i Rio.

Sylve helt inriktad på landslaget mot OS

Ridsportförbundet skriver i dag på sin  hemsida att Sylve Söderstrand är laddad för att ta de svenska hoppryttarna till Rio de Janeiro och förhoppningsvis en pallplats där. Sylve Söderstrand kommer att ha fullt fokus på seniorlandslaget och nationshoppningarna under sommaren, OS i augusti och finalen i nationshoppningsligan i september.

– Vi vill ge våra hoppryttare bästa förutsättningar att ladda och förbereda sig för OS i sommar och nationshoppningsligans final i höst, säger Ulf Brömster, ordförande i Svenska Ridsportförbundet.
– Den här lösningen ger alla arbetsro inför de utmaningar som kommer under säsongen.

Och Sylve Söderstrand är laddad inför uppgiften.
– Jag vill verkligen prioritera mitt jobb mot OS och om vi får allt att falla på plats kan det räcka väldigt långt, säger han.

Efter förra veckans uppgifter att Sylve ska ha sagt upp sig kontaktade Ridsport såväl Ridsportförbundets ordförande Ulf Brömster, informationschef Lotta Amnestål samt Sylve Söderstrand själv som samtliga dementerade.

– Jag ska fullfölja mitt uppdrag fram till och med OS som jag sagt tidigare. Jag har fört en diskussion med förbundet om att lämna vissa arbetuppgifter som övriga landslag och breddverksamhet för att kunna koncentrera mig på årets viktigaste. Jag har varit och sett våra landslagsryttare tävla i spanska Oliva, den närmaste helgen åker jag till Portugal för att se Douglas Lindelöw och sedan fortsätter jag till USA och Alexander Zetterman, sa Sylve till Ridsport.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden