Fälttävlan
8 maj 2016 17:08

Frida Andersén fyra i Marbach

Frida Andersén och Herta blev bästa svenska ekipage i den trestjärniga tävlingen i tyska Marbach. Sara Algotsson Ostholt tappade sin ledning när hon fick tre nedslag i söndagens avslutande hoppning.

Frida Andersén fyra i Marbach
Frida Andersén fick två nedslag i hoppningen och tappade en placering från den tredje plats hon hade efter dressyr och terräng.

Det blev en dramatisk upplösning i Marbachs CIC3* på söndagen. Den avslutande hoppningen var utslagsgivande och ledde till flera omkastningar i resultatlistan. 

Frida Andersén och Herta (SWB sto f 2002 e Cortus-Krius xx uppf/äg Anderséns fälttävlanscentrum) fick ett nedslag direkt på första hindret men höll sedan ordning på grejerna fram till sista hindret där det blev ett nedslag till. Trots åtta straff tappade ekipaget bara en placering från den tredje plats det hade efter dressyr och terräng och slutade fyra. 

Sara Algotsson Ostholt och Reality tog täten i tävlingen efter dressyren och höll sedan i den genom en dubbelnolla i lördagens terräng. Det såg ut att kunna bli en svensk seger ända fram till näst sista hindret som var en tvåkombination. Där rev stoet båda hindren och fortsatte sedan med ett nedslag på sista hindret. Ekipaget tappade sin ledning och slutade femma. 

Christoffer Forsberg avslutade starkt med Wanskjaers Carlsson och satte en nolla i hoppningen. Det räckte till avancemang från den 16:e plats han hade efter dressyr och terräng till en tiondeplacering. 

Segern i den nästan 60 ekipage stora klassen gick till Belgiens Karin Donckers med Fletcha van’t Verahof. 

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden