Fälttävlan
21 maj 2016 10:59

Ny satsning ska sporra U25

Landets U25-ryttare i fälttävlan får en ny morot. Tre klasser med vardera 20 000 kronor i förstapris väntar under säsongen.

Ny satsning ska sporra U25
Unga ryttare får en ny morot. Här är 2025 års medaljtrio i YR-SM med vinnare Erika Sjöström till vänster. LottaPictures AB

Den ideella föreningen Swedish Eventing inför en ny tävlingsklass för U25-ryttarna. På tre tävlingsplatser kommer de att tävla om segercheckarna på 20 000 kronor i enstjärnig klass.
– Det är de unga ryttarna som bygger morgondagens fälttävlan. Och då behövs uppmuntran. Visst kan drömmar bli verklighet, säger Sara Sjöborg Wik, VD för Myrina Invest AB som sponsrar klassen och är Swedish Eventings samarbetspartner.

U25-klasserna går hos Årsta Runsten, på Fälttävlansveckan på Flyinge och hos Hermanstorp. Bara svenska ryttare kan delta och de får inte ha fullföljt tvåstjärnigt. För att fler ska få stor del av den generösa priskakan kan förstapriset på 20 000 kronor bara kammas hem en gång per ryttare. Vinner samma ryttare en gång till tillfaller checken tvåan, medan vinnaren får andrapris-summan istället.
– Den nya tävlingsklassen är en satsning baserad på övertygelsen om att bredd kommer underifrån och ridsporten behöver en större bas. Det är få sporter som är så krävande ekonomiskt som fälttävlan. Förhoppningen är att prissumman kan göra skillnad för den ryttaren som vinner, för att orka satsa och göra de träningar och tävlingar som krävs för fortsatt utveckling, säger Tomas Werngren, ordförande i Swedish Eventing, i pressmeddelandet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden