Sverige
14 juni 2016 09:40

Rättegång på fredag för häktad tävlingsryttare

På fredag är det dags för huvudförhandling för den svenska tävlingsryttaren som sedan slutet av april sitter häktad misstänkt för grovt rån.

Rättegång på fredag för häktad tävlingsryttare

Som Ridsport tidigare rapporterat sitter en tävlingsryttare i 20-årsåldern sedan april i år häktad misstänkt för grovt rån. Mannen förnekar brott. Huvudförhandling är nu bestämd till fredag 17 juni och tisdag 21 juni.

Enligt stämningsansökan ska mannen tillsammans med en annan man ha förmått det för dem obekanta offret, en asylsökande man i trettioårsåldern, att följa med dem i bil från området kring Stortorget till Banérsgatan i Malmö en natt i oktober förra året. Där ska en av dem, enligt åtalet förmodligen tävlingsryttaren, ha tagit fram en golfklubba ur bilen och utdelat ett hårt slag mot offrets huvud.

Därefter rånades offret på en plånbok med en okänd mängd kontanter och en mobiltelefon och lämnades på marken blödande från huvudet. Ett tidningsbud hittade honom senare medvetslös. Av våldet mot huvudet fick offret brott på skallbenet som krävde sjukhusvistelse och operation.  

Mannen, som var i sällskap med tävlingsryttaren den aktuell natten i oktober, är enligt stämningsansökan misstänkt för grovt rån, i andra hand för medhjälp till grovt rån och i tredje hand skyddande av brottsling.

Tävlingsryttaren är även åtalad för en grov stöld i februari i år som han har erkänt. Då ska han ha trängt sig in i en bostad och bland annat tagit två datorer, glasögon och kontanter.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden