Fälttävlan
2 juli 2016 20:16

Storstilad comeback för Louise

I mars skadades OS-kandidaten Louise Svensson Jähde i en ridolycka. OS-drömmen gick i kras, men efter en rekordsnabb rehabilitering är hon tillbaka med stilseger och internationell placering som resultat.

Storstilad comeback för Louise
Louise är back on track.

För mindre än en vecka sedan fick fälttävlanslandslagets Louise Svensson Jähde klartecken att börja arbeta på allvar igen och nu är hon tillbaka där hon hör hemma – i terrängen.
– Det är jättejättejätte-kul att vara tillbaka, bara så himla roligt! Det är det här som har pushat mig de senaste månaderna. Att få rida och vara med hästarna är helt fantastiskt, det inser man verkligen när man inte har möjlighet till det, säger en sprudlande glad Louise på telefon från Tyskland.

De senaste månaderna har hon kämpat med rehab efter ridolyckan då hon fick frakturer kring bäckenet.
– Jag har försökt vara positiv och gjort vad jag har kunnat. I vanliga fall börjar man med fysion kring vecka 12 vid en sådan här skada, men jag fick börja jobba redan nu i vecka 13 så det har gått väldigt fort.

Trots att Louise har tillfrisknat ovanligt snabbt blev det alltför snävt gällande OS och Louise fick ge upp drömmen för den här gången. Nu planerar hon för nya mål och är redan igång på något lägre nivå.
Bara ett par dagar efter klartecknet var det tävlingsdags och resultatet lät inte vänta på sig. Det blev seger i ett kval till bundeschampionatet hemma i Tyskland på en 5-åring med 9,6 i stilterrängen.

I dag gick hon dessutom i mål i Luhmühlens CIC2* med Wieloch’s Utah Sun och landade på placering 11 av runt 55 startande. Med 52 straff var hon även bästa svensk.
– Att vara tillbaka och bli placerad direkt känns fantastiskt. Jag är så lycklig just nu över det här, säger Louise.

I CCI2* leder Therese Viklund med Diabolique på 42,7 straff efter dressyr och terräng.

Resultat

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden