Sportnytt
16 juli 2016 07:32

VM 2018 i Bromont – eller inte

Bromont, Kanada, har fått värdskapet för World Equestrian Games 2018. Datum är satt till den 12-26 augusti men med den kanadensiska regeringens nej till ekonomiskt stöd hänger mästerskapet i luften.

Det är Dressage-News.com som rapporterar att Kanadas regering officiellt meddelat arrangörskommittén för VM att mästerskapet inte kommer att få något statligt ekonomiskt stöd. Det internationella ridsportförbundet FEI har ännu inte kommenterat beskedet.

Mästerskapet har en beräknad budget på 100 miljoner kanadesiska dollar (en dollar = cirka 6,70 kronor) varav 66,6 miljoner ska hämtas från den privata sektorn. Några pengar eller garantier har ännu inte bekräftats enligt tidningen.

Bromont, som VM-arrangör, har varit problemfyllt från start när det gäller infrastruktur, endast få hotell inom rimligt avstånd och inga pengar till utveckling av anläggningar.

FEI utsåg Bromont till VM-arrangör i stadens andra ansökan efter att den första misslyckats på grund av oklar finansiering.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden