Ponny
19 augusti 2016 07:22

Ponny-EM fredag med laghoppning

På Ponny-EM i Vilhelmsborg delas det idag ut lagmedaljer i hoppning. Dressyrryttarna fortsätter individuellt med tre svenska ekipage. Fälttävlansdressyren fortsätter med resten av gänget idag och för att gå ut i terrängen på lördagen.

Ponny-EM fredag med laghoppning
Ingemar Hammarström på Ocean des As var en av ryttarna som hjälpte till att sätta Sverige å noll fel, han går ut som nummer tre i laget idag.

Torsdag kväll på Vilhelmsborg betydde ryttarparty och stor sammankomst. På det sportsliga planet var det möte mellan de lika nationernas lagledare och lottning till laghoppningen. Sverige har startnummer 9 av 11 lag.

Laghoppningen börjar 13:30 och enligt chef d’equipe Thomas Fasteus har Sverige fått något av en smakstart. Att börja på noll fel inför den avgörande laghoppningen är mumma. Det gör Sverige tillsammans med Frankrike, Holland och Belgien medan Danmark har ett tidsfel.

I laget rider Elsa Johansson/Ballygwalyes Little Ferro, Michelle Cranning-Hillgren/Wischin Chin M, Ingemar Hammarström/Ocean des As och Tilda Eldh/Miclas Aristocrat och det är startordningen för ryttarna .
Julia HallbergZabrino fortsätter individuellt.

Startlista
Laguppställning
Banskiss

Fälttävlansdressyren fortsätter idag. Patricia Hallberg och Tingeling ligger på 62 straff, leder i halvtid gör brittiska Molly Meg Faulkner på Sycamore Lad med 48,60 straff. Idag rider resten av laget under morgonen.
Starttider
8:30 Ebba Christensson / Timbacktoo
10:18 Selma Hammarström / Sligo Fortunus
Online-resultat, alla faser

Fälttävlanslaget inspekterar hinder 14, de har ett eget instagramkonto ni kan följa ponnyem2016.

 


Victoria Wåhlin på Janine WE rider i eftermiddag Foto: Ridehesten.com

Idag fortsätter jakten på individuella finalplatser till söndagens kürfinal dit de 18 bästa går. Startordningen är lottad och Sverige har tre ryttare på banan idag med Clara Egholm-Hebsgaard och Extrem får en vilodag.
Starttider
12:36 Ebba Nilsson / Roman
13:03 Victoria Wåhlin / Janine WE
13:29 Linnéa Holmgren / Fleuramo’s Justin

Startlista

Start- och resultatlistor EM

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden