Körning
2 september 2016 12:57

VM i fyrspann är igång

Fredrik Persson med i topp tio-gänget på 51,50 och Johan Dengg gör årsbästa i dressyrkörning på 61,65 och går in på plats 27 efter första grenen. Det kunde ha börjat sämre för svenskarna när VM för fyrspann just nu är i full gång i Breda i Holland.

VM i fyrspann är igång
Fredrik Persson har ett bra läge inför maratonkörningen på VM. Photographer Roland Thunholm

Australiens Boyd Exell är som vanligt i ledning efter en dressyr som gav honom 33,15 straff och där fyra av fem domare hade honom som klar etta. Tvåa är Hollands Ijsbrand Chardon på 36,87.

Den här säsongen har handlat väldigt mycket om Exell och Chardon, två av världens mest framgångsrika fyrspannskuskar, inte minst i VM-sammanhang. Räkna med att striden blir extra tuff när de på lördagen ger sig ut i maratonhindren.

Fredrik Perssons utgångsläge är också mycket intressant. Han kan få till det rejält i maraton och kan Johan Dengg prestera så bra i dressyr så kan man hoppas att han även är inspirerad bland maratonhindren.

En koll i resultatlistan för dressyrkörningen kan man dock undra lite över. Domare P van Amerongen har Fredrik på plats 24, de andra domarna har helt annan syn på Fredriks dressyr. Samma domare har också tryckt ner Johan Dengg till plats 31.

Eva Österlund

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden