Dressyr
8 september 2016 14:14

Dorado till Anna Zibrandtsen

Danska U25-ryttaren Anna Zibrandtsen, medlem i Plantskolan, har fått fint tillskott i stallet av holländske avelshingsten Dorado. Men det blir bara tävling framöver säger Anna Zibrandtsen till Horse2rider som rapporterade nyheten.

Dorado till Anna Zibrandtsen
Anna Zibrandtsen med sin U25-häst Rentino och Dorado under tävlingarna i Amsterdam i januari.

Det är lätt att betrakta Anna Zibrandtsen som lite svensk då hon tränat med Jan Brink och sedemera i Knytkalasets avknoppning Plantskolan i flera år. Idag har hon sin verksamhet på Bregnerøds Gård på Sjælland i Danmark. 

I somras representerade hon Danmark i U25-EM i Hagen där Anna var sist in i laget och slutade som bästa danska ekipage med Rentino, åttonde plats individuellt. I stallet har 22-åriga Anna redan en handfull fina hästar och siktet mot mer resultat i U25 är redan inställt, idag är Anna och Rentino 10:a i världen.

Nu rapporterar Horse2rider om att den holländske fuxhingsten Dorado ( KWPN f -08 e Krack C-Rousseau, uppf C. Kikkert, äg Ad Valk) bytt adress från Holland till Danmark. Dorado var premiehingst på KWPNs hingstshow 2013, då 170 cm i mankhöjd och fortsatte som en stjärna på flerdagarsprovet samma år där han fick 82,5 poäng totalt. Han har redan ett med hollandska mål mätt högt dressyrindex på sin förärvning, ett riktigt bra OCD-index. Dorado har använts sparsamt i avel, endast 50 avkommor finns registrerade – han har haft stor konkurrens av Dream Boy och Desperado från samma årgång. Istället finns framgångarna som sporthäst tillsammans med Emmelie Scholtens. Som 5-åring tog han brons på unghäst-VM och var sexa i finalen som 6-åring. Tillsammans med Emmelie har han skördat stora framgångar på lilla rundan-nivå med härliga galoppombyten och piruetter.

Nu blir det dressyrkarriär för hela slanten tillsammans med Anna Zibrantsen. I hennes stall finns ett antal unghästar, flera inköpta i Sverige såsom hingsten Certus och ett antal föl på elitfölsauktionerna.


Dorado som 3-årig unghingst på KWPN stallion Show


En nybliven 5-åring visar upp sig med Emmelie Scholtens


En mycket etablerad Lilla Rundan-häst redan i januari 2016 på det stora inomhus-meetinget i Amsterdam.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden